НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО КРИСТИНЕ КАПЛАНОВИЋ: Оптужен да је упуцао девојку на бензинској пумпи, ево како се бранио

С. Ј. М.

10. 09. 2020. у 18:41

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО КРИСТИНЕ КАПЛАНОВИЋ: Оптужен да је упуцао девојку на бензинској пумпи, ево како се бранио

Фото: Фацебоок

МИЛОШ Сребрић оптужени за убиство Кристине Каплановић на бензинској пумпи у Великом Мокром Лугу пре три године, негирао је јуче на суђењу у Вишем суду у Београду све оптужбе које је у својој одбрани у тужилаштву на његов рачун изнео Стефан Роквић, иначе син бизнисмена Даниела Роквића.

Стефан Роквић је у овом поступку оптужен за непријављивање кривичног дела и у судници није желео да износи одбрану, нити да одговара питања, већ је остао при ономе што је рекао у тужилаштву. Тада је испричао да се те кобне вечери 25. маја 2017. године у свом поршеу по граду возао са Сребрићем и да су кренули у његово село код Велике Плане. Сребрић му је код пумпе рекао да стане на аутопуту да узме нешто, а кад се вратио био је узнемирен, знојав, било му је мука, па је повраћао, а за појасом му је видео пиштољ.

Стефан Роквић/Фото: Новости

Сребрић је јуче негирао да се са Роквићем уопште видео тог дана. Испричао је да му је Роквић кад су се видели два месеца после убиства девојке, казао да има проблем, али није рекао који и да је неки полицијски инспектор његовом оцу рекао да ће га ухапсити и да мора да напусти земљу.

МАРИХУАНА И КОКАИН

ОКРИВЉЕНИ Сребрић је рекао да је Роквића упознао у притвору у ЦЗ 2013. године, јер су били у истој ћелији и да су се после наставили да се друже. Сматрао је да су били пријатељи, излазили су заједно и често користили марихуану и кокаин, које је Стефан набављао.

- Кад су ме ухапсили у августу полицајац ме питао да ли познајем Стефана Роквића, а ја сам одгворио да не познајем, нисам "цвећка", али у полицији не признајем да познајем иједног друга - казао је јуче Сребрић.

- Тадашњи адвокат ми је рекао да је добро што сам то негирао и да је Стефанов отац контактирао моју супругу и рекао да ће бринути о њој и детету, а да ћу ја финансијски бити награђен кад изађем. Речено ми је да немају ништа против мене и да ћу у притвору бити шест месеци до годину дана. У новембру прошле године сазнао сам да је Стефан ухапшен и пошто су га одмах пустили на слободу, мислио сам да тај договор са полицијом још важи. Кад сам прочитао његову одбрану шокирао сам се и видео да је усмерена на то да сам ја одговоран. Није тачно да сам ја извршилац тог кривичног дела.

Роквић је на крају рочишта рекао да је Сребрић све измислио, али да не жели да се суочава са њим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)