САКРИВЕНИ МЕЂУ ПАЛЕТАМА: Осам младих миграната грешком завршило на нишком Терминалу

Танјуг

четвртак, 06. 08. 2020. у 12:04

САКРИВЕНИ МЕЂУ ПАЛЕТАМА: Осам младих миграната грешком завршило на нишком Терминалу

Фото: Управа Царина

ЦАРИНИЦИ су на Терминалу у Нишу у једном камиону отркили осам миграната, скоро дечака, сакривених међу палетама електрода за електролучно заваривање, саопштила је данас Управа царина Србије и подсетила да је од почетка године у покушају илегалног преласка границе спречено више од 650 миграната.

- Цариници се готово свакодневно сусрећу са покушајима миграната да се сакривени међу робом илегално пребаце у ЕУ, а многи од њих су због тога спремни да ризикују и живот. Није ретко ни да залутају на неку од унутрашњих царинских испостава, што им свакако није био циљ - наводи Управа царина.

У саопштењу се додаје да се управо то догодило осморици миграната, које су цариници пронашли јуче када је на испоставу Терминал Ниш стигао камион који је из Солуна превозио робу у Ниш.

- Македонска царинска обележја била су неоштећена, што говори о томе да је камион прегледан у Северној Македонији, а када су након царинског поступка цариници у присуству полиције отворили камион, у њему су затекли осморицу младића, готово дечака, Како су и где ушли у камион утврдиће полиција - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)