МИНИСТАР ОБЈАВИО ТАЧАН ДАТУМ ПОДЕЛЕ НОВЦА: Ево када ће грађани добити помоћ државе

Новости онлине

17. 04. 2021. у 10:32

ПРИЈАВА за све оне који желе да приме помоћ од "30 плус 30 евра" креће 28. априла и трајаће до 15. маја, каже министар финансија Синиша Мали.

МИНИСТАР ОБЈАВИО ТАЧАН ДАТУМ ПОДЕЛЕ НОВЦА: Ево када ће грађани добити помоћ државе

Фото: Министарство

-28. априла отварамо страницу Трезора Србије за пријаву за све оне који хоће да приме 30 плус 30 евра-, рекао је Мали.

Они који примају социјалну помоћ и пензионери не морају да се пријављују, а сви остали пунолетни грађани који желе ову помоћ се пријављују, објаснио је Мали.

У мају сукцесивно креће исплата првих 30 евра, и до краја маја ће бити завршена. Других 30 евра грађани ће добити у новембру, рекао је министар.

У плану је и помоћ за незапослене, а како наводи Мали, ту помоћ ће добити сви они који су у четвртак када је донета уредба били евидентирани на бироу за незапослене. "Добиће у јуну месецу 60 евра", рекао је Мали.

Две пуне минималне зараде, око 500 евра добиће сви самостални уметници, и додатних 500 евра запослени у области угоститељства, туризма, турситички водичи, рент а кар агенције, каже Мали.

Говорећи о помоћи за грађане на Косову и Метохији, он је рекао да ће сви тамо добити помоћ од 100 евра, као и да ће незапослени на КиМ добити додатних 200 евра.

-Они се не пријављују, идемо преко Канцеларије за КиМ, они ће свој новац добити у мају-, рекао је Мали.

Он је подсетио и да ће три пута по педесет евра бити уплаћена минимална зарада за запослене у микро, средњим, великим предузећима, а прва исплата била је у марту.

-Милион и 130 хиљада радника добило је 50 одсто минималне зараде. Имамо још два пута по 50 одсто минималне зараде", рекао је Мали.

Шест месеци ће се исплаћивати и 600 евра по аутобусу за аутопревозике, а прва исплата је у априлу.

-Из месеца у месец, од априла до новембра, Србија ће сваког месеца имати неку врсту помоћи коју уплаћује или привреди или суграђанима", рекао је Мали.

Мали је најавио и ребаланс буџета за ову годину, а како је објаснио, главни разлог за то је трећи пакет помоћи.

(Ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)