ПРАВО НА 750 ЕВРА ИМА ТРИ МИЛИОНА КУЋА: Пријава креће од јуна, а ово су детаљи како да се пријавите

Новости онлине

13. 04. 2021. у 12:52

ПОТПРЕДСЕДНИЦА владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић најавила је данас да ће у јуну почети да ради Управа енергетску ефикасност, која ће до 50 одсто суфинансирати трошкове замене столарије у домаћинствима, као и да ће до краја лета бити реализовани први јавни позиви.

ПРАВО НА 750 ЕВРА ИМА ТРИ МИЛИОНА КУЋА: Пријава креће од јуна, а ово су детаљи како да се пријавите

Фото Танјуг

- Хоћемо да пробамо да прве јавне позиве завршимо до краја лета, то значи да на јесен већ један део људи може да крене у тај посао, а да до Нове године можемо да кажемо да је покренуто бар 10 одсто домаћинстава да мењају столарију - рекла је Михајловић гостујући у Уранку на ТВ К1.

Министарка истиче да има довољно новца у буџету, али да ће се користити и средства међународних финансијских институција.

Каже да ће јавни позиви бити организовани преко локалних самоуправа, као и да ће процену трошкова замене столарије вршити државне комисије, али и комисије локалних самоуправа.

Напоменула је да у Србији има око три милиона домаћинстава на које се то односи, али да ће се столарија мењати и на јавним објектима.

КАКО БИ ТО ИЗГЛЕДАЛО НА ПРИМЕРУ СТАНА ОД 60 КВАДРАТА?

За такав стан за замену столарије потребно је око 1.500 евра, 25 процената би дошло из Управе за енергетску ефикасност бесповратно, 25 процената би требало да дође из јединице локалне самоуправе, а 50 процената (750 евра) од самог домаћинства.

(Ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)