МИНИСТАРСТВО ТУРИЗМА: У Грчку са негативним тестом

Ј. СУБИН

26. 01. 2021. у 14:45

МИНИСТАРСТВО ТУРИЗМА: У Грчку са негативним тестом

Фото Танјуг

МИНИСТАРКА туризма Татјана Матић и министар Републике Грчке за туризам, Харис Теокарис усагласили су се на данашњем онлајн састанку о потписивању заједничког Меморандум о разумевању у области туризма у условима пандемије КОВИД, 19 који ће дефинисати услове уласка путника из Србије у Грчку, односно из Грчке у Србију, у периоду од 1. маја до 1. октобра 2021. године.

Министарка Матић је тим поводом саопштила да је договорено да ће Меморандум предвидети међусобно признавање електронских сертификата о вакцинацији.


- На тај начин биће омогућен улазак грађанима обе земље који су вакцинисани, док ће за грађане који нису вакцинисани бити обавезан ПЦР или антигенски тест. Такође, на граници ће се радити насумични брзи тестови - објаснила је министарка.

Она је напоменула и да ће грађани који до сада нису могли да остваре заменска путовања за Грчку, а који су склопили уговоре са туристичким агенцијама, моћи то да ураде до 31.12.2021. године.

-Отварање грчке границе за наше грађане током летње сезоне биће симболична слика потпуне нормализације наших живота, али и још једна потврда о дубоком и истинском пријатељству и изванредним билатералним односима између Србије и Грчке - поручила је Матић.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Tara

26.01.2021. 15:23

Posle toliko godina letovanja u Grčkoj u skupljim hotelima ne pada mi na pamet da radim brzinske i nepouzdane testove da bih zadovoljila protokol. Dakle ovog leta u zemlje koje ne traže test. Taman i promena malo.

Janjic Misa

26.01.2021. 18:44

Zašto vlasnicima nekretnina u Grčkoj Nije po napravljenim protokolu Nije dozvoljen ulazak u Grčku Ranije tj. Ne od 1.Maja Da mogu obići svoje nekretnine Sadašnji uslovi za vlasnike nekretnina Su isuviše komplikovani i skupi Nadam se da će te uzeti u obzir Nas problem Jer po nekim pitanjima u Grčkoj ima oko 6ooo vlasnika Nekretnina Ne shvatljivo je da toliko meseci Nije dozvoljeno obilazak pri strog vlasnistva

Rašo

26.01.2021. 20:41

Ако је потврда "великог пријатељства" овакав споразум како се онда зове прихватање да се у Албанију иде како ко хоће, без тестова, провера само са ЛК, ... Сваке године се пред туристичку сезону објави по нека каже и подвала према Грчкој. Занимљиво!