ПРЕДСЕДНИК У ГОСПОЂИНЦИМА ИСТАКАО: Гасоводом смо обезбедили бољу будућност!

Танјуг

01. 01. 2021. у 07:07

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић истакао је да је Србија гасоводом “Балкански ток” обезбедила енергетску стабилност и безбедност, што је важно за привлачење нових инвеститора.

ПРЕДСЕДНИК У ГОСПОЂИНЦИМА ИСТАКАО: Гасоводом смо обезбедили бољу будућност!

Фото: Принтскрин/Танјуг

Вучић је у Госпођинцима казао да се са тог места разводи гас кроз систем примарног и секундарног гасовода.

Указао је да гас преко тог гасовода набављамо по цени до 155 долара, уз много ниже трошкове транспорта, него преко другог гасовода преко којег смо се до сада снабдевали.

Вучић је подсетио да је за допремање гаса преко Украјине и Мађарске у Србију наплаћивано додатних 30 долара, плус 18 долара за развоз по нашој територији.

- Само на то смо трошили 48 долара. А сада ће то коштати између 12 и 14 долара. Мислим да су то значајне уштеде. Стратешки ово је веома важно за нас - рекао је он.

Имајући у виду високу цену изградње гасовода, повољна околност је, каже председник, што ћемо заједно са партнером наплаћивати транзитну таксу и тако исплаћивати те трошкове.

- Овим гасом обезбеђујемо енергетску сигурности и добијамо могућност да привучемо додатне инвеститоре - рекао је.

Вучић је најавио да ће гас бити доведен још у многе општине у којима га нема, чиме ће додатно бити привучени сви који желе да отворе фабрике.

- Нама предстоји још много посла, али ово гарантује извеснију и бољу будућност. Не знам како ће ићи између Русије И Украјине око трговинског споразума, али Србија је уз помоћ руских партнера успела да осигура снабдевање своје територије - објаснио је.

Преко гасовода кроз Србију гас ће ићи ка Мађарској и БиХ, а постоји могућност и ка другим земљама у региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (64)

Sonja

01.01.2021. 12:22

Otvaranje gasovoda "Balkanski tok" rano jutros označilo je početak rada jedne velike investicije koja će se uskoro višestruko isplatiti i doprineti znatnom boljitku stanovništva širom Srbije! Puno hvala Vučiću i Vladi Srbije!

Mily

01.01.2021. 12:36

Otvaranje gasovoda Balkanski tok predstavlja prekretnicu u razvoju nase privrede i odnosa sa stranim investitorima, koji ce ubuduce vise nego ikada usmeravati svoju spoljnu politiku ka raznim posl. poduhvatima sa nama i povecati sansu za ekonomskim uspehom svih ukljucenih strana.

Ivana

01.01.2021. 14:24

Gasovodom smo obezbedili stabilnost celog Zapadnog Balkana. Sve čestitke našem predsediku Vučiću koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Hvala predsedniče što na sve moguće načine pokušavate da našu državu ojačate.

Natasa

01.01.2021. 15:07

Ako se po jutru dan poznaje,ovo je odličan početak godine za Srbiju. Ne moram da pričam koliki je značaj gasovoda Balkanski tok za našu zemlju,s jedne strane imaćemo nižu cenu gasa za građane i privredu,a s druge strane i dodatni prihod od tranzita gasa!

Bojana

01.01.2021. 16:41

Балкански ток пуно значи како за нас тако и за цео регион, гасовод је пут до јаче економије и бољег стандарда наших грађана.

Svitac

01.01.2021. 21:50

Jedam od benefita koji donosi zavrsetak ovako znacajnog medjunarodnog projekta Balkanski tok jeste dramticno nize cene gasa sto ce podici kvalitet zivota gradjana ali i jos vecu atraktivnost Srbije za nove direkne strane investicije.