НОВИ ДИРЕКТНИ ВОЗ НА РЕЛАЦИЈИ ЕВРОПА-КИНА: Путовање траје 20 дана, а пролази се кроз ове земље

Novosti online

21. 10. 2020. у 13:40

НОВИ ДИРЕКТНИ ВОЗ НА РЕЛАЦИЈИ ЕВРОПА-КИНА: Путовање траје 20 дана, а пролази се кроз ове земље

ЕПА

НАКОН директне линије између Лијежа и Џенгџоуа и између Лијежа и Јивуа, овај белгијски лучки град сада има трећу директну везу са Кином – градом Ченгду.

Овај нови воз на релацији Европа-Кина први пут је тестиран у јулу 2020. године, а сада је устаљена редовна веза са поласцима у тримодалној луци Лијеж. Први воз је стигао из Ченгдуа 2. јула 2020. Био је натоварен медицинском опремом намењеном Великој Британији.

Од тада је стигло 40 додатних возова који су превезли више од 1.400 контејнера. Након што превезена роба стигне до луке Лијеж, бродом и возом се дистрибуира на подручје Бенелукса и Велике Британије. Железничка линија, која је у почетку саобраћала једном месечно, сада је достигла тачку од неколико пута недељно.

Путовање воза пролази кроз разне земље, попут Казахстана, Русије и Пољске и траје 20 дана. На тај начин омогућава се још бржа дистрибуцију робе до крајњег одредишта.

Стабилна веза

Упркос пандемији ковида 19 и њеним последицама на сектор железничког теретног саобраћаја, Кина је доказала своју способност да делује под овим невиђеним условима, осигуравајући да се шпедиције наставе. Поред чињенице да су се железничке линије према Европи обновиле почетком марта 2020. године, отварање ове нове железничке пруге неколико месеци касније обезбедило је још једну директну везу између Европе и Кине.

Као резултат тога, контејнерски терминал у Лијежу успоставио је различита партнерства, посебно са железничким превозником Линеас, како би се осигурало да железнички саобраћај између Ченгдуа и Лијежа буде организован и несметано функционише.

Интермодалност у центру

Ова нова веза између тримодалне луке и Кине јача интермодалност у железничком превозу, истовремено промовишући еколошке користи које са собом носе.

- Захваљујући овој интермодалности биће могуће смањити број камиона на нашим путевима и одговорити на забринутост Европе с циљем смањења емисије ЦО2 у транспорту - напоменуо је, између осталог, Емил-Луј Бертран, Генерални директор аутономне луке Лијеж.

Логистика и транспорт

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)