СЛИКА СРПСКОГ АГРАРА ВИДЕЋЕ СЕ САМО ОНЛАЈН: После мајског одлагања, отказан 87. пољопривредни сајам у Новом Саду

З. ГРУМИЋ

20. 08. 2020. у 13:30

СЛИКА СРПСКОГ АГРАРА ВИДЕЋЕ СЕ САМО ОНЛАЈН: После мајског одлагања, отказан 87. пољопривредни сајам у Новом Саду

Новости

МЕЂУНАРОДНИ пољопривредни сајам у Новом Саду, због пандемије вируса корона, неће бити одржан у планираном термину од 12. до 16. септембра али ће овогодишња слика српског аграра, уместо на просторима сајмишта, бити представљена у виртуелној форми, саопштио је јуче Новосадски сајам.

Здравље излагача, посетилаца и запослених је на првом месту. С обзиром на епидемиолошку ситуацију, коју је тешко предвидети у наредном периоду, Новосадски сајам је, како се наводи у саопштењу, донео одлуку да откаже Међународни пољопривредни сајам.

- Ми смо били спремни да приликом уласка на сајам меримо температуру, као и да уз карту дарујемо маску. Такође, и унутрашњи простор да организујемо тако да на четири квадрата буде једна особа - објаснио је Слободан Цветковић, генерални директор Новосадског сајма.

Он је напоменуо да велики број излагача, у првом реду међународних, имају налог да не излажу на сајамским манифестацијама, због могућности заражавања запослених вирусом корона.

- То би се свакако одразило и на посету, тако да у тим околностима није могуће направити адекватан међународни пољопривредни сајам - рекао је Цветковић за РТВ.

На основу анкете спроведене међу излагачима, став већине је да та манифестација треба да буде организована догодине, у безбедном и сигурном окружењу, па је за приређивање 87. међународног пољопривредног сајма утврђен нови термин, од 15. до 21. маја 2021. године.

Новости

Новосадски сајам, по угледу на најзначајније европске сајамске куће, интензивно развија платформу за виртуелни пољопривредни сајам, који ће бити место повезивања излагача са крајњим корисницима, а датум тог начина презентације биће накнадно објављен.

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду један је од пет најзначајнијих сајмова те врсте у Европи. Традиционално се одржава у мају, окупља око 1.500 излагача из 60 земаља и има око 140.000 посетилаца.

ЛОРИСТ

ПЛАНИРАНО је да и 53. међународни сајам лова и риболова као и Сајам спорта (ЛОРИСТ), који су иначе на програму почетком октобра, буду приређени од 12. до 16. септембра, паралелно са пољопривредним, а у склопу манифестације "Међународни јесењи сајмови". - Одржавање ће зависити од епидемиолошке ситуације - поручују из Новосадског сајма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)