ТЕЛЕКОМ ТУЖИ КОНКУРЕНТА: Национални оператор одговорио на нападе из кабловских и онлајн медија у власништву "Јунајтед групе"

Е. Б. ТАЛИЈАН

14. 08. 2020. у 21:00

ТЕЛЕКОМ Србија" ће ускоро поднети тужбу против "Јунајтед групе", којој председава контроверзни бизнисмен Драган Шолак, због "низа неистина које је преко својих медија" изнела о том националном оператору.

ТЕЛЕКОМ ТУЖИ КОНКУРЕНТА: Национални оператор одговорио на нападе из кабловских и онлајн медија у власништву Јунајтед групе

Предраг Ћулибрк и Владимир Лучић / Фото К. Михајловић

Поступци ће бити покренути и у Србији и пред једним међународним судом. Ово је рекао Владимир Лучић, координатор за интернет и мултимедије "Телекома Србије" на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати пословања те компаније. Он је истакао да је у питању координисана негативна кампања конкуренције против националног оператора која траје последње две године, а интензивирана је у јулу и августу.

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је циљ напада потпредседнице странке Драгана Ђилиса, Маринике Тепић на "Телеком" последњих дана да се та компанија сруши по сваку цену. Он је одбацио тврдњу појединих представника опозиције да је "Телеком" каса једне политичке партије, истичући да та партија нема ништа од те компаније.

- Драган Ђилас узео је од "Телекома" 30 милиона евра док је био на власти, од 2004. до 2012. године, на име своје две компаније - нагласио је Вучић током гостовања на телевизији Пинк. - Они су га уништавали, разарали, стављали у позицију да не постоји на тржишту. Они од којих данас долазе напади на "Телеком" својевремено су желели да купе телевизије Прва и Б92, али их је купио неко други, изјаловило им се да заузму политичку власт на силу.

Он је истакао да је шокиран потребом да се све разори, прво наменска, а сада "Телеком". Национални оператор, како наводи, није имао ништа, а сад је снажнији и има бољи програм.

РЕЗУЛТАТИ ИХ ФРУСТРИРАЈУ

ГЕНЕРАЛНИ директор "Телекома" Предраг Ћулибрк, оценио је да добри резултати те компаније фрустрирају конкуренцију.

- Јасно је да се ту не ради само о томе, већ да иза напада стоји и нескривена спрега политичких и пословних интереса - нагласи је Ћулибрк. - Сведоци смо да се појачавају брутални напади на "Телеком" са различитих страна, нарочито последњих дана, и да добијају неуобичајене размере.

- То што неко ради за тајкуне, против своје државе и фирме која припада грађанима, а која ће остати и ономе ко следећи дође на власт, невероватне су ствари, које показују неозбиљност и неодговорност - рекао је председник Србије. - "Телеком Србија" је акционарско друштво у којем држава има већински удео. Поставља се питање шта је посао политичара у једној земљи да ли да разарају државни капитал, оно што припада грађанима Србије или да га помажу.

Држава није, како истиче, продала ни ЕПС, нити "Телеком", већ напротив, данас тражи да са националним оператором уђе на Косово и Метохију и у Албанију, што није било дозвољено.

- Са "Телекомом" смо најважнији оператор у БиХ, први у Црној Гори - прецизирао је Вучић. - Он је све снажнији, а не слабији, па је циљ срушити га по сваку цену.

Поводом најаве академика Душана Теодоровића да ће "бојкотовати Телеком", рекао је да ће то бити "слика и прилика успеха Телекома". Генерални директор "Телекома" Предраг Ћулибрк, оценио је да је национални оператор на добром путу да буде неприкосновени лидер у региону.

Новости

- "Телеком Србија група" имала је рекордан број корисника сервиса од 10,4 милиона лане, што је шест одсто раст у односу на 2018. годину, а остварен је и историјски резултат по питању прихода од 133,7 милијарди динара, који су били увећани за седам одсто - истакао је Ћулибрк. - "Телеком Србија" послује у више земаља и представља понос српске економије. Има 12.000 запослених и због њих и акционара треба изнети праву слику о "Телекому".

Лучић је истакао да компанија већ сада вреди више од две милијарде евра, а према пројекцијама 2023. године "Телеком" ће вредети минимално четири милијарде евра.

- Успели смо да завршимо најјачи инвестициони циклус, а да ниво задужености буде на европском просеку - нагласио је Лучић.

ТВ АРЕНА СЕ ШИРИ

НЕБОЈША Жигић, генерални директор "Арена канал групе" рекао је да ТВ Арена спорт планира да у наредних годину или две драстично прошири број гледалаца у региону

- Арена спорт у својој широкој понуди сада има неке нове садржаје, најпопуларнија је НБА лига - казао је Жигић. - Ту је и ВТБ лига. Први пут на овом просторима емитује се и мексичка лига, а од следеће сезоне долазе португалска и шпанска лига. УЕФА Лига шампиона и Лига Европе, као и нова УЕФА Конференс лига и даље ће бити емитован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)