АУТО-ДЕЛОВИ ЗА ПОЗНАТЕ БРЕНДОВЕ: Шпанска компанија Текнија покренула производњу у новој фабрици у Крагујевцу

М. ЂОШОВИЋ

петак, 14. 08. 2020. у 06:47

АУТО-ДЕЛОВИ ЗА ПОЗНАТЕ БРЕНДОВЕ: Шпанска компанија Текнија покренула производњу у новој фабрици у Крагујевцу

Новости

КОМПАНИЈА "Текнија" из Шпаније, која производи металне и пластичне компоненте за најпознатије светске аутомобилске брендове, у новој фабрици у Крагујевцу покренула је ових дана серијску производњу, а делове и склопове ће извозити за десетак најпознатијих светских аутомобилских брендова, те за компаније које производе теретна возила и аутобусе.

У првој фази пословања ангажовано је око 60 радника, а већ у наредних шест месеци тај број би могао да буде удвостручен. Шпанскa компанијa у Шумадији већ има потписане вишегодишње уговоре о извозу са "Опелом", "Фијатом", "Бошом", "Фарецијом", "Лиром"...

- У фабрици је инсталирана најсавременија светска технологија за производњу металних и пластичних склопова и тренутно смо најмодернија целина шпанске групације - каже, за "Новости", Предраг Станковић, директор "Текније" у Крагујевцу. - И поред проблема са вирусом корона, све уговорене обавезе биће испуњене.

У изградњу фабричког комплеса, који се простирe на око 5.500 квадрата, до сада је уложено више од четири милиона евра, а планом за наредни период предвиђено је ангажовање од 300 до 500 радника.

КУПИЛИ "ПРОМОТОР ИРВУ"

ШПАНСКА компанија је недавно купила крагујевачку фирму "Промотор ирва", која је производила дизалице за "Фијат". Са увећаном палетом производа указала се потреба за изградњом веће фабрике. Нови погон је изграђен у Слободној зони "Шумадија", на улазу у Крагујевац из правца Баточине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)