РАСТЕ ONLAJN КУПОВИНА: Највише се наручују ови артикли

С. Ца.

24. 07. 2020. у 15:15

ОКО 70 одсто корисника платних картица у Србији набавља робу и услуге путем интернета, а одећа и обућа су артикли који се највише купују онлајн.

РАСТЕ ONLAJN КУПОВИНА: Највише се наручују ови артикли

Фото: Depositphotos

Чак 65 одсто свиих куповина је ова роба, показало је регионално истраживање које је сповела компанија Виса у оквиру кампање "У корак са дигиталном будућношћу".

Рачуне за комуналије путем интернета плаћа њих 37 одсто, а по 31 одсто набавља мале кућне апарате и козметику, као и препарате за негу лепоте.

Више од две трећине навело је да би их бесплатна испорука подстакла да убудуће и више купују преко интернета. Око 76 одсто потрошача најчешће користи паметни телефон за онлајн куповину.

Резулати истраживања које је спроведено током маја, на узорку од по 500 корисника картица у земљама из региона, старости од 18 до 55 година, показали су да најбоље резултате по питању е-трговине у региону бележи Северна Македонија, где чак 90 одсто грађана купује путем интернета.

У Босни и Херцеговини такође расте интересовање за веб продавнице, будући да се 56 одсто испитаника определило за овај облик набавке, док је у Албанији то 59 одсто, а у Црној Гори сваки други грађанин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)