ЛЕТ ПРИВАТНИМ АВИОНОМ КАО ГАРСОЊЕРА У БЕОГРАДУ: Богаташи због короне све чешће изнајмљују летелице, због потражње морају да чекају

Novosti online

30. 11. 2021. у 23:06

ПРИВАТНИ авио-саобраћај напредује у време пандемије. Уствари, интересовање је толико велико да многе приватне авио-компаније имају другу врсту проблема у односу на комерцијалне: треба да "држе корак" са потражњом.

ЛЕТ ПРИВАТНИМ АВИОНОМ КАО ГАРСОЊЕРА У БЕОГРАДУ: Богаташи због короне све чешће изнајмљују летелице, због потражње морају да чекају

Фото: Free Images Pixabay

Приватна фирма "ВистаЈет" саопштила је да је број нових чланова за прву половину 2021. већи за 53% у односу на 2020. годину, при чему је Европа довела највећи број нових чланова (51%) током тог периода.

- Није изненађење да су претраге за "чартер путовања" порасле за 520% ​​у последњих 12 месеци - каже Навин Дитакави, извршни директор сајта за летове Неxт Вацаy. Додаје да су претраге под именом "ако желиш да узмеш приватни авион" - порасле 1100% у последњих годину дана, и то широм света.

Иако је добар део људи и пре пандемије могао да букира приватне летове, нису то чинили, а сада многи то раде први пут, пише ЦНБЦ. Грег Брансон-Питс из "Адванцед Авиатион Теам", брокерске авио-компаније, каже да током период локдауна нису само богаташи користили њихове услуге, већ и владе земаља.

За разлику од комерцијалног лета - где путници лете истим авионом у исто време и истог датума - чартер летови се значајно разликују по обиму и услузи (рецимо, ВИП кетеринг и стјуардесе. Због растуће потражње, флексибилност око датума путовања такође утиче на цене, истиче Брансон-Питс.

Фото: Фрее Имагес Пиxабаy

Конкретно, лет од Њујорка до Вашингтона, за четворочлану породицу, комотно би могао да кошта од 10.000 до 50.000 долара, у зависности од захтева купаца.

Џарет Престон, ЦЕО фирме "Идонеус", платио је 10.500 долара повратну карту за релацију Тампа-Мајами, а користио је услуге авио-компаније "Монарцх Аир Гроуп". Политичар и бизнисмен Ахмад Сахрони дао је око 36.000 долара за свој први, приватни лет од Балија до Џакарте, а ишао је преко компаније "ЦеоЈетсет".

Стивен Садака, ЦЕО фирма за истраживање "СтевенДоуглас", летео је приватно с породицом преко авио-компаније "Јет Ит", која сат времена вожње наплаћује 1.600 долара. Дерик Л. Мајлс, извршни директор технолошке здравствене фирме "ЦоурМед", дао је 1.200 долара за свој први приватни лет од Даласа до Мајамија.

Инвестициони менаџер, Брендон Хем, отишао је корак даље: купио је у септембру Циррус СР22, а пре почетка пандемије кренуо је на обуку за пилоте.

БОНУС ВИДЕО - ОВАЈ СНИМАК ЈЕ БИО ОБРИСАН: Видео са Обамине журке који је изазвао негодовања

(БизнисТелеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)