ТАКО ТО РАДЕ СРБИ: Наш стартап најбољи на свету! (ФОТО)

В. Н.

20. 10. 2021. у 22:36

НA управо завршеном такмичењу “Супернова изазов” на Гитеx Футуре Старс у Дубаију, највећем догађају посвећеном развоју стартапова у региону Блиског Истока, Северне Африке и Јужне Азије, стартап из Србије – “Јобертy Тецхнологиес” освојио је награду за најбољи у категорији Маркетинг Тецхнологy.

ТАКО ТО РАДЕ СРБИ: Наш стартап најбољи на свету! (ФОТО)

Фото: "Новости"

Након сјајне вести да су се већ првог дана отварања Гитеx-а, највећег технолошког догађаја у свету у оквиру кога се одржава Гитеx Футуре Старс, чак три стартапа из Србије – “Јобертy Тецхнологиес”, “Кредиум” и “Деап Блуе Сеа” - пласирала у полуфинале такмичења “Супернова изазов” на Гитеx Футуре Старс 2021, стигло је још веће изненађење!

“Јобертy Тецхнологиес” је победио у конкуренцији више од 750 најбољих стартапова из целог света и освојио награду од 4.000 долара.

- Изузетно нам је драго што смо представили Србију на прави начин, наш резултат искористићемо и да помогнемо нашој ИТ заједници, јер је управо ИТ заједница она која је одредила наш успех - изјавили су представници Јобертy-ја Ђорђе Вукотић, директор продаје и Никола Мијаиловић, ЦЕО и оснивач.

“Јобертy” је платформа за запошљавање у ИТ индустији која повезује програмере који траже посао са технолошким компанијама које запосљавају те профиле. Умрежавају 30.000 ИТ професионалаца и више од 600 компанија, а процењена вредност компаније је 3.3 милиона долара. Своју шансу на ГИТЕX-у виде у чињеници да је Дубаи најавио увођење 100.000 златних виза за програмере широм света у наредних пет година, што сматрају великим потенцијалним тржиштем за њихову компанију.

- Поред контакта са инвеститорима и ВЦ фондовима, веома нам је важно и упознавање са стартаповима и технолошким компанијама из других земаља и размена искуства са њима, што нам све учешће на ГИТЕX-у омогућава - истакао је Никола Мијаиловић оснивач и ЦЕО “Јобертy Тецхнологиес”.

Влада Републике Србије први пут је представила изабране стартапове из наше земље на “ГИТЕX Футуре Старс 2021”, који се одржава у оквиру ГИТЕX конференције:

- Имајући у виду да на овом глобалном догађају своје ућешће већ традиционално потврђују највеће светске ИТ компаније, инвестициони фондови и инвеститори, као и више од 750 стартапова из 75 држава који су се представили пред 400 ВЦ фондова и инвеститора из више од 30 земаља, наступ српских компанија на ГИТЕX-у и ГИТЕX ФУТУРЕ СТАРС сматрамо инвестицијом у развој домаће стартап сцене и јако смо поносни на изузетан резултат који је постигнут. Честитамо Јобертy-ју на освајању награде и верујем да ће им учешће на овој конференцији и данашња награда бити први корак у освајању глобалне сцене - истакла је Ана Илић, виша саветница председнице Владе и заменица Генералне комесарке Србије за Еxпо Дубаи 2020.

Подршку наступу Србије на ГИТЕX-у пружају Кабинет Председнице Владе Републике Србије, Привредна комора Србије и Развојна Агенција Србије, која ће свакодневно презентовати предности и шансе за инвестирање у нашу земљу.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)