СУСРЕТ ВУЧИЋА И ПУТИНА ПРЕСУДАН: Ускоро ће се решити питање наше енергетске сигурности

Е.Б.Т.

15. 10. 2021. у 14:07

СУДБИНА наше земље у енергетском смислу, односно будући дугорочни уговор између Србије и Русије у вези са снабдевањем гасом, буквално ће зависти од предстојећег сусрета двојице председника, Путина и Вучића.

СУСРЕТ ВУЧИЋА И ПУТИНА ПРЕСУДАН: Ускоро ће се решити питање наше енергетске сигурности

Фото Архива

Ово је изјавио генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић данас по повратку из Москве, где је преговарао о гасу. Као што су "Новости" објавиле, двојица председника ће се састати 25. новембра у главном граду Русије.

- За све што смо питали, тражили и преговарали, добио сам одговор да наше захтеве и молбе може да одобри само председник Путин - рекао је Бајатовић.

Он указује да ако се погледа ситуација у региону, Хрвати и Словенци су већ најавили од 1. новембра подизање цене за три пута, без обзира на то што уговори нису такви.

Као што смо већ писали, актуелни дугорочни уговор за снабедевање Србије плавим енергентом важи до краја године.

- Ми смо условно безбедни до Нове године, а очигледно да ће судбина будућег дугорочног уговора између Србије и Русије, односно "Гаспрома" и "Србијагаса" буквално зависити од предстојећег сусрета Путина и Вучића, који ће бити у релативно скором периоду - истакао је Бајатовић.

Он је казао и да је незахвално причати о очекивањима да ли ће Србија добити добру цену гаса, али да постоје услови да разговор двојице председника буде добар за интересе наше земље и обе гасне компаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)