ПОДРШКА РЕГИСТРОВАНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Општина Ћуприја расписала пет конкурса за доделу подстицајних средстава из буџета

З. РАШИЋ

21. 09. 2021. у 20:51

НАКОН што је овогодишњи Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја добио скупштинску сагласност, општина Ћуприја расписала је пет конкурса за доделу подстицајних средстава пољопривредницима из буџета.

ПОДРШКА РЕГИСТРОВАНИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Општина Ћуприја расписала пет конкурса за доделу подстицајних средстава из буџета

Фото: З. Рашић

Заједнички услов за све је да су пољопривредна газдинства регистрована и у активном статусу, а сваки конкурс има и посебне услове које заинтересовани треба да испуне. Рок за конкурисање за све јавне позиве је 15. новембар, осим за конкурс који се односи на инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, где је рок 31. новембар.

Осим за та средства, пољопривредници још могу да конкуришу за коришћење подстицајних средстава за органску производњу, за регрес за репродуктивни материјал – прво вештачко осемењавање крава и јуница са ХБ бројем, те за унапређење економске активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима. Пети конкурс је намењен подизању конкурентности кроз прераду и сертификацију система безбедности и квалитета хране.

Пољопривредник може да конкурише за средства само једне мере у оквиру овог програма и у току трајања конкурса може да поднесе само један захтев.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)