ПОВЛАЧЕ СЕ СНИКЕРС И ТВИКС СЛАДОЛЕДИ: Нису безбедни за употребу!

Novosti online

03. 08. 2021. у 14:00

НАШЕ регулаторне власти добиле су обавештење од ЕУ да је на тржишту Србије присутни спорни сладоледи који нису безбедни за употребу.

ПОВЛАЧЕ СЕ СНИКЕРС И ТВИКС СЛАДОЛЕДИ: Нису безбедни за употребу!

М. Анђела

Реч је о сладоледима који су увезени из ЕУ, а у питању су М&М, Сницкерс и Тwиx.

- Дана 2. августа 2021.године, од стране система за брзо обавештавање Европске уније /РАСФФ добили смо обавештење бр. 2021.3976 као додатну информацију да сладолед увежен из ЕУ садржи стабилизатор „Лyгомме ФМ 4600/Боx25/СТД/Е800“ - етил оксид, изнад дозвољених граница, који је детектован у Шпанији. Број лота адитива који је уграђен у сладолед је 0013925497.

У питању су производи под називом М&М, Сницкерс и Тwиx, увезени из Француске у више ЕУ земаља, а за Србију увозници су Фриком и Марк Балкан Ист Нами - наведено је.

Управа за ветерину је одмах предузела све неопходне законске мере, као што су повлачење спорних производа са тржишта Србије и забрану увоза до спровођења истраге. За само неколико дана из Хрватске, тачније из тамошњих продавница, повучено је неколико врста производа због спорног пестицида, а ово је донекле епилог те приче, мада вишефазни развој тек предстоји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)