ЈУН ДОНОСИ СПАС! Професор Кочовић објавио најновију прогнозу - Корона се полако одјављује

Novosti online

15. 05. 2021. у 10:40

У СРБИЈИ је јуче забележен 787 новозаражени вирусом корона.

ЈУН ДОНОСИ СПАС! Професор Кочовић објавио најновију прогнозу - Корона се полако одјављује

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Дан раније имали смо бројку од 901 новозараженог, а цифре, иако сличне, из дана у дан се мењају.

Ипак, светло на крају тунела постоји. Све нам је ближе.

Наиме, према прогнози експерта у области информационих технологија проф. др Петра Кочовића, корона се полако одјавлјује. Наиме, ми се тренутно налазимо у тамно-љубичастој зони трећег таласа, а постоји шанса да око 1. јуна (неки дан пре или после) дођемо до просечног броја од 650 броја заражених што би значило да смо изашли из критичног периода.

- Да ли ћемо ка мањем броју заражених, који ће ићи испод 650 на дан, доћи, зависи од наредних пар дана. Наиме, од 1. маја имали смо велики пад. Ипак, у зависности од наредних 7-10 дана зависи да ли ће пад броја заражених бити интензивнији или мање интензиван. Тако ћемо знати да ли ћемо изаћи око 1. јуна или мало пре или после доћи до љубичасте зоне - рекао је он и подсетио на податак да на данашњи дан у односу на прошлу годину имамо 10 пута више инфицираних, што је доказ да смо се "распустили".

- Имамо мање од 20 одсто имунизованих, аил је тренд свакако добар. Ипак, док не буде трећина, а то би требао да буде негде око 15 јула, ми не можемо да будемо безбрижни. Не чувамо се. Доктор Кон је у праву. Маске морамо носити свуда, заштита и кроз вакцину и маске је једини начин да победимо ову пошаст - закључио је Кочовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)