ВЕСИЋ СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИО ОД БРАТИСЛАВА ПЕТКОВИЋА: Почивај у миру драги пријатељу, oдмори се!

Novosti online

11. 05. 2021. у 15:24

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић дирљивим говором се опростио од Братислава Браце Петковића, некадашњег министра културе, који је преминуо прексиноћ у Београду.

ВЕСИЋ СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИО ОД БРАТИСЛАВА ПЕТКОВИЋА: Почивај у миру драги пријатељу, oдмори се!

Фото: Танјуг

Весић је на данашњој комеморацији у Скупштини града Београда одржао опроштајни говор који је завршио у сузама с обзиром да је реч о човеку с којим је, како је и сам навео, друговао деценијама. Весић је овим речима опростио од Петковића.

- Ноћас је умро Братислав Петковић. Наш Браца. Хвала ти пријатељу за привилегију да седам година сарађујемо. Много сам од тебе научио. О историји Београда, о људима који су задужили наш град, о култури, о споменицима, о аутомобилима, о цркви... Био си диван човек, осетљив на патњу и неправду, спреман свакоме да помогне.

Пре само неколико дана седели смо и договарали пројектовање новог Музеја аутомобила испод Бранковог моста. Неколико дана раније причали смо о мојој новој књизи. Прву сам издао јер си ме ти наговорио. Данас те више нема.

Обећавам ти пријатељу да ћу да завршим Музеј аутомобила како смо договарали. Тај музеј зваће се по теби јер су његови експонати из твоје приватне збирке коју си поклонио Београду. Граду за који си живео.

Почивај у миру драги пријатељу. Одмори се јер читавог живота ниси имао ни минут одмора. Тамо где одлазиш срешћеш мајку коју си много волео. Видећеш многе дивне људе који су нас напустили. Сачекаћеш нас, твоје пријатеље, да наставимо започете, а недовршене разговоре. Како би Сократ рекао у својој беседи пред судијама. “Али већ је време да одлазим — ја у смрт, а ви у живот. А ко од нас иде ка бољем спасењу, то нико не зна осим Бог”. Почивај у миру пријатељу. Вечна слава.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)