РАСПИСАН КОНКУРС ЗА НАГРАДУ "СЛАЂАНА ВЕЉКОВИЋ": Новинари и редакције могу послати своје предлоге до 15. јуна

Ј. С.

06. 05. 2021. у 10:11

ПО ТРЕЋИ пут ове године биће додељена новинарска признања "Слађана Вељковић".

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА НАГРАДУ СЛАЂАНА ВЕЉКОВИЋ: Новинари и редакције могу послати своје предлоге до 15. јуна

Фото: Новости

Као и ранијих година и ове године биће додељена три равноправна признања у виду плакете и новчаног износа од 200 евра. Спонзор овогодишње награде је компанија  „Кнауф Инсулатион“ из Сурдулице.

Новинари и редакције могу послати своје предлоге за три категорије где ће се бирати најбоља медијска остварења:

  • Награда за најбољу репортажу
  • Награда за најбољи уређивачки рад у локалним медијима
  • Награда за новинарски подухват

Прерано преминула новинарка Слађана Вељковић, својим репортажама објављеним у дневном листу "Вечерње новости", где је до своје смрти радила као дописник из Пчињског округа, оставила је неизбрисив траг нарочито у живописним причама о обичном човеку.

Награда за најбољи уређивачки рад додељује се као омаж њеном уређивачком раду у недељнику „Врањске“.

Слађана Вељковић је живела за јунаке својих прича, својим писањем покретала је све институције како би помогла онима којима је помоћ потребна, због тога додељујемо награду новинарима који су успели да својим извештавањем помере границе новинарства.

На конкурсу могу учествовати новинари из свих сфера новинарства (телевизија, штампани и онлине медији) са територије Србије и из редакција из региона  које извештавају на српском језику.

Радове којима се конкурише треба послати на емаил адресу: nagradasladjanaveljkovic@gmail.com најкасније до 15. јуна 2021 године. У обзир долазе сви садржаји објављени од 8. јула 2020. године до 15. јуна 2021. године.

Ове године одлуку о добитницима донеће стручни жири на челу са Момчилом Поповићем, шефом ДЕСК -а Вечерњих новости из Београда. У жирију је и Љубица Здравковић – Џонов уредница РТВ Врање из Врања као и Љиљана Стојановић уредница Регионалне агенције Југпресс.

Момчило Поповић/Фото: Новости

Из Центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност, подсећају да су одабрали 8. јул дан смрти Слађане Вељковић за доделу награде, јер желе да тог дана живи новинарство и успомена на њу, али како додају у зависности од епидемиолошке ситуације тај датум може бити промењен.

- Прошле године, наши пријатељи из компаније Алфа Плам помогли су да доделимо новчана признања док је ове године генерални спонзор „Кнауф Инсулатион“ из Сурдулице. Награда подразумева и дизајнирану и ручно израђену статуу иза чијег идејног решења и израде стоји Негован Јовановић – каже Јелена Стојковић председница управног одбора Центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност (ЦМТДО) који је устанвио и деодељује ову награду уз пуну подршку наше медијске куће.

прошлогодишњи добитници награда/Фото: Новости

Прошле године међу награђеним новинарима из целе Србије била је и наша дописница Јелена Ћосин из Ниша.

Према њеним речима Град Врање понудио је логистичку помоћ у смислу организације доделе признања добитницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)