РАД ОД КУЋЕ ТРАЈНО РЕШЕЊЕ? Иако су многи већ имуни на корону, многи послодавци не размишљају о повратку радника на посао

Ј. Ж. С.

06. 05. 2021. у 11:00

ВИШЕ од 60 одсто компанија у нашој земљи увело је у време ванредног стања рад од куће као привремену или сталну меру барем за део запослених. Многи су у том статусу остали до данас, а када ће се вратити у канцеларије још се не зна.

РАД ОД КУЋЕ ТРАЈНО РЕШЕЊЕ? Иако су многи већ имуни на корону, многи послодавци не размишљају о повратку радника на посао

Илустрација / Фото Depositphotos

Иако се епидемиолошка ситуација полако смирује, а више од два милиона грађана је вакцинисано, о повратку на старо - још се не размишља. Министарство за рад чак и не располаже подацима колико је оних који су канцеларију заменили дневном собом.

- Постоји законска могућност да се послодавац и запослени споразумеју да један период радног времена у оквиру уговореног запослени ради од куће. Законске одредбе које уређују овај начин ангажовања могу да се примене у свим случајевима када је то могуће и уколико то одговара обема странама - кажу у Министарству. - Питање условљавања радника од стране послодаваца вакцинацијом како би задржали посао, односно вратили се на радна места, није уређено Законом о раду.

Подаци Министарства државне управе и локалне самоуправе указују да око трећина од укупног броја државних службеника, или око 145.000 запослених не долази на рад у канцеларију.

С друге стране, према истраживању Међународне организације рада, петина запослених жели да настави да ради од куће, јер тако могу дуже да спавају, док исто толико њих жели трајно да обавља посао од куће.

Резултати показују и да је 42 одсто анкетираних већ "уморно од зума", али само 14 процената њих хоће да се врати на рад у пуном времену кад се пандемија заврши.

- Закон није довољан да дефинише обављање делатности у новим условима, а самим тим ни рад од куће. То је више епидемиолошка него правна мера. У јавном сектору важила је препорука која је била обавезујућа, а када нема ванредног стања, онда нема ни препоруке - каже адвокат Милан Живковић. - Нама је потребан стратешки документ који ће детаљније регулисати ову проблематику, али и измене Закона о раду.

Душан Вуковић из Савеза самосталних синдиката Србије сматра да не би требало условљавати ни убрзавати повратак радника у канцеларије свуда где је то могуће.

- Одређене делатности могу да се раде од куће и ако систем добро функционише и радни задаци се испуњавају требало би наставити - каже наш саговорник. - Вакцинисање ни у ком случају не сме да буде услов да се радници враћају на радно место, пошто многи не смеју или не желе да приме вакцину.

Жељу да се врате у канцеларије већином имају запослени у продаји, корисничкој подршци, људским ресурсима, правном сектору... У канцеларијама су и даље најмање запослени у ИТ сектору. Из угла послодавца, добра страна рада од куће су мањи трошкови, али минус је губитак креативности и тимске повезаности.

ПИЏАМА БОЉА ОД ОДЕЛА

ИСТРАЖИВАЊЕ Међународне организације рада показало је да радницима одговара флексибилније радно време, што је по мери трећине испитаних. Петина запослених жели да настави да ради на даљину, јер тако могу дуже да спавају, а 15 одсто подржава ову меру јер могу лежерније да се облаче. Чаврљање с колегама је оно што им највише недостаје из канцеларијског живота код 43 одсто запослених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)