МИНИСТАР О ВРАЋАЊУ ОБАВЕЗНОГ ВОЈНОГ РОКА: Тако важну одлуку нисмо хтели да доносимо преко ноћи, расправа ће се завршити у Народној скупштини

Танјуг

27. 04. 2021. у 10:53

МИНИСТАР одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да одлуку о обавезном служењу војног рока треба да донесе Скупштина.

МИНИСТАР О ВРАЋАЊУ ОБАВЕЗНОГ ВОЈНОГ РОКА: Тако важну одлуку нисмо хтели да доносимо преко ноћи, расправа ће се завршити у Народној скупштини

Фото: Министарство одбране РС

Стефановић је, гостујући на ТВ Прва, рекао да је Народна скупштина та која је замрзнула служење војног рока.

- Предлог ћемо усагласити са председником Републике и Владом. Тако важну одлуку нисмо желели да доносимо преко ноћи, ушли смо у сложен процес јавне расправе, о томе расправљају стручњаци из разних сфера. Расправа ће се завршити у Народној скупштини - истакао је Стефановић.

Он је рекао да је његов лични став да подржава редовно служење војног рока.

- Знам шта су бенефити од тога. Мислим да је то добро за развој личности, за стварање активне резерве и обучавање младих људи у неким војничким вештинама. Не желим да намећем мој лични став - рекао је Стефановић.

Он је нагласио да "млади људи неће ићи у војску да буду спремачице и домари", већ да науче нешто од војничких вештина.

- Хоћемо нови модел који је двосмеран - нагласио је Стефановић и објаснио да је потребно искористити знање младих људи, али и њима пренети знања важна за одбрану земље.

Стефановић је навео да би, ако буде уведен, војни рок требало да траје четири до шест месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)