БИВШИ НАЧЕЛНИК УКП-а ДЕМАНТУЈЕ ЈУРИЋА: "Нисам знао име политичара-педофила"

Новости онлајн

25. 04. 2021. у 16:17

АПСОЛУТНА су неистина информације да је Игор Јурић о својим сазнањима о политичару-педофилу обавестио тадашњег министра полиције Небојшу Стефановића и мене и да нам је рекао његово име - наводи се у изјави некадашњег начелника УКП-а Дејана Ковачевића, коју преноси Министарство унутрашњих послова.

БИВШИ НАЧЕЛНИК УКП-а ДЕМАНТУЈЕ ЈУРИЋА: Нисам знао име политичара-педофила

Фото: Принтсцреен/Пинк

Ковачевић, који је помоћник директора полиције, каже да је као професионалац, а пре свега као родитељ троје деце, шокиран и увређен иступом Игора Јурића, који је овом приликом, како наводи, изрекао апсолутну лаж.

- Једино што је тачно је да сам био присутан на састанку на којем су били министар Стефановић и Игор Јурић и да сам на наведени састанак позван од стране тадашњег министра Стефановића. На састанку Игор Јурић нас је питао за модалитете заштите породице оштећеног малолетног лица, што му је истом приликом објашњено - рекао је Ковачевић.

Како се даље наводи у саопштењу, Игор Јурић је све време одбијао да пружи податке о потенцијално оштећеном лицу и наравно одбијао је да пружи било какав податак о потенцијалном извршиоцу.

- Суштина мог присуства на наведеном састанку је била управо у томе, јер је министар Стефановић очекивао да ће нам Јурић дати податак о лицу-педофилу и да сходно томе одмах и без одлагања организујемо надлежне организационе јединице УКП-а, и моментално поступимо. У неколико наврата тадашњи министар Стефановић је инсистирао и захтевао од Игора Јурића да му да било какав податак о извршиоцу или било какав правац који би нас довео до извршиоца, међутим Игор Јурић је то одбио, рекавши да мора да обави консултације са породицом жртве и да ће се одмах након обављених консултација јавити, што до дан данас, колико ја знам, није учинио - рекао је Ковачевић, а преноси МУП.

Он је додао да позива надлежне институције да предузму мере из своје надлежности и да се ставља на располагање у смислу полиграфског испитивања и свих других неопходних радњи, што очекује и од лица које је изнело, како каже, апсолутну лаж у медијима.

- Дакле, у мом присуству Игор Јурић апсолутно никада није изговорио име политичара-педофила, нити дао било какву информацију која би могла указати о којем лицу се ради“, закључио је помоћник директора полиције и некадашњи начелник Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)