БЕЗ ОСНОВА БОЈАЗАН ЗА РАД ТУЖИЛАШТВА У СЛУЧАЈУ СИМОНОВИЋ: Огласило се Одељење за односе са јавношћу Државног већа тужилаца

Novosti online

23. 04. 2021. у 13:49

ДРЖАВНО веће тужилаца је на данас одржаној седници усвојило нови Етички кодекс јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије са смерницама за примену којим се значајно унапређује етика у поступању носилаца јавнотужилачке функције у нашој земљи.

БЕЗ ОСНОВА БОЈАЗАН ЗА РАД ТУЖИЛАШТВА У СЛУЧАЈУ СИМОНОВИЋ: Огласило се Одељење за односе са јавношћу Државног већа тужилаца

Фото: Архива

С тим у вези, Државно веће тужилаца је разматрало и изјаве за медије које је током претходних дана заменик основног јавног тужиоца и члан већа из тог реда, Миловановић, давао делу медија у вези предмета осуђеног Симоновића, налазећи да наведени поступци без основа изазивају бојазан код једног дела јавности у вези даљег поступања јавног тужилаштва поводом овог предмета.

Државно веће тужилаца снажно осуђује угрожавање безбедности и вршење насиља према новинарима, тј. лицима која се баве пословима од јавног значаја у области информисања а у вези тих послова, и позива све јавне тужиоце и заменике јавних тужилаца да одлучно поступају у тим предметима придржавајући се Општег обавезног упутства Републичког јавног тужиоца из децембра месеца 2020 године.

Државно веће тужилаца је позвало заменика Миловановића да колегијално, уколико сматра за потребним, помогне својим колегама у Другом основном јавном тужилаштву у даљем току поступка наглашавајући да се тренутна фаза налази у рукама Апелационог суда у Београду, а не јавног тужилаштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)