ВАЖНО ЗА ЂАКЕ: Саопштена одлука да ли се враћају у школе

Новости онлине

16. 04. 2021. у 08:43

Доктор Предраг Кон након седнице Кризног штаба саопштио је одлуку везане за рад школа.

ВАЖНО ЗА ЂАКЕ: Саопштена одлука да ли се враћају у школе

Фото: И.М.

Наиме, ђаци су од понедељка у клупама, од првог до четвртог разреда, а старији основци сваки трећи дан ићи ће у школ, док ће за средњошколце свака друга недеља бити онлајн.

Подсетимо, у Србији је јуче број заражених вирусом корона пао испод 3.000, па би Кризни штаб, на седници заказаној јутрос за 8 сати, могао додатно да релаксира противепидемијске мере.

Са 2.971 зараженим на 14.565 тестираних, испуњавају се услови да се реализује ранија одлука - да се од 19. априла ђаци врате на наставу по моделу од 1. септембра, која је била условљена развојем епидемиолошке ситуације.

ТРОЦИФРЕНИ

ОД укупног броја потврђених случајева короне у последња 24 сата, у Београду их је 644. Троцифрен број новозаражених имају још једино Нови Сад - 152 и Ниш - 121. Мање од 100 новооболелих регистровано је у Краљеву - 69, Смедереву - 67 и Шапцу - 60. Следе Крагујевац (59), Нови Пазар (57), Лесковац (53) и Јагодина (51).

Пад броја заражених, упозоравају епидемиолози, не би смео да нас завара, јер су болнице још пуне. У њима је укупно 7.341 пацијент са ковидом. Лекари упозоравају да су сада чешће тешке клиничке слике и брза прогресија болести, а то потврђује и податак да смо јуче имали 12 ковид пацијената на респираторима више него дан раније. Од последица ковида преминуло је још 35 оболелих.

У КБЦ "Др Драгиша Мишовић" тренутно се налази око 200 пацијената, од којих 60 у јединици интензивног лечења, где је сваки други на неком виду механичке вентилације. Начелница Анестезије КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Душка Игњатовић рекла је се у болници која је претходних годину дана била пуна, последњих дана више пацијената отпушта него што се прима.

- У Србији је тренутно 80 посто присутан британски сој вируса. Приметили смо да се клиничке слике драматично брже развијају, за краћи број дана пацијент дође до респиратора, доста је млађих пацијената - навела је Игњатовићева.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)