ИНТЕРВЕНЦИЈЕ СА ОПАСНИМ МАТЕРИЈАМА: Министар Вулин - Само оно што ватрогасац научи, може и да примени

Новости онлине

09. 04. 2021. у 16:55

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Панчеву да и поред тога што су интервенције са опасним материјама ретке, ватрогасци-спасиоци морају бити обучени и спремни да, уколико до њих дође, одговоре правовремено и спрече катастрофу по животну средину и људске животе.

ИНТЕРВЕНЦИЈЕ СА ОПАСНИМ МАТЕРИЈАМА: Министар Вулин - Само оно што ватрогасац научи, може и да примени

Фото: МУП Србије

 „Само оно што ватрогасац научи, може и да примени. Министарство унутрашњих послова наставиће да набавља најквалитетнију опрему и ту не сме бити никаквог компромиса, јер све што може да заштити живот човека и помогне да се из интервенције врати неповређен и жив, није скупо“, истакао је министар Вулин.  

Фото: МУП Србије

Министар Вулин, који је присуствовао вежби коју су извели полазници 20. класе Курса за радне интервенције са опасним материјама, истакао је да ови људи обављају тежак, опасан посао и да зато морају бити максимално заштићени најбољом опремом, додавиши да ће лично инсистирати на још чешћим обукама ватрогасаца. 

Фото: МУП Србије

Према његовим речима, ватрогасци-спасиоци морају се константно усавршавати и обучавати за овакве догађаје како би, када се десе, правовремено реаговали и успели да спрече катастрофу, али и заштитили себе.  

Фото: МУП Србије

Полазници 20. класе Курса за радне интервенције са опасним материјама приказали су знања и вештине стечене током обуке у симулираној вежби неконтролисаног цурења опасних материја у кругу фабрике.

Уз употребу специјалне опреме, ватрогасци-спасиоци санирали су штету насталу након судара цистерне у којој се налазила опасна материја са путничким возилом и приказали вештине у скупљању опасних материја, као и деконтаминације и распремања опреме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)