МОГ ОЦА СУ ОСУДИЛИ БЕЗ ДОКАЗА: Исповест сина Златана Крстића којем је суд у Приштини изрекао првостепену пресуду од 14,5 година

Д. ЗЕЧЕВИЋ

25. 03. 2021. у 08:47

СРАМОТА је и страхота шта су урадили невином човеку.Одговорно тврдим да мој отац није имао никакве везе са војском и полицијом као ни са злочинима које му стављају на терет. Јер, то за шта га оптужују из маја 1999. године нема никакве везе са њим, а оптужују га за злостављање, малтретирање и наводна убиства.

МОГ ОЦА СУ ОСУДИЛИ БЕЗ ДОКАЗА: Исповест сина Златана Крстића којем је суд у Приштини изрекао првостепену пресуду од 14,5 година

Александар (лево) и Златан Крстић у судници

И да се то некоме од нас догодило, уколико се уопште догодило, сигурно бисмо тражили кривца, али је још већи злочин оптужити и осудити невиног човека, а притом је и болестан. Мој отац се једва креће, има висок притисак и дијабетес.

Овако Александар Крстић (29) говори о првостепеној пресуди Посебног одељења Основног суда у Приштини, који је у уторак на 14,5 година затвора осудио његовог оца Златана (60) због наводног ратног злочина против цивилног становништва. Каже и да је цела Златанова породица - мајка, супруга, ћерка, али и сва родбина, у шоку. И док понавља да његов отац ни мрава не би згазио, Александар је уверен да је и сам Златан шокиран пресудом и да још није свестан шта му се догодило.

- Чули смо се у среду са њим, још је у неверици али је и под седативима и лековима јер је пре хапшења шест месеци био у болници због операције кичме тако да се и даље отежано креће - наставља Александар и подсећа да је његов отац ухапшен 12. маја 2019. године када је отишао у Урошевац да извади документацију за земљиште које поседују у Неродимљу одакле је и мајку иселио крајем 1998. Тада је због посла ноћног чувара у Студентском дому у Крагујевцу морао да поведе мајку са собом јер није могао више да долази на Космет.

Александар категорично негира тврдње које су пласирали албански медији да је његов отац Златан на Космету радио као инспектор и појашњава да је и за време боравка на КиМ, такође, радио као чувар у фабрици "Шавне цеви". Негира, такође, и да је његов отац био припадник полицијских снага.

- Мој отац је увек гледао да учини коме може, чак је и тој породици која га терети, пре неколико година без речи и икакве надокнаде превео на њихово име земљу која им је продата пре рата. Потписао је документацију без икаквих потраживања, а уколико су желели да га оптуже за нешто што није учинио, зашто то нису урадили раније? Тата је безброј пута пре хапшења одлазио на Космет одакле се одселио средином деведесетих година, али се касније увек враћао због родитеља - каже нам Александар Крстић, који са породицом живи у Крагујевцу.

ПРИТВОР

ПРЕСУДА Златану Крстићу коју је донео Основни суд у Приштини је скандалозна јер је осуђен невин човек - каже Дејан Васић, Крстићев бранилац. - Штавише, он је годину дана провео у притвору па је тек потом подигнута оптужница.

ЗА СРБЕ НИ ПРАВА НИ ПРАВДЕ

ПРЕСУДОМ Крстићу поново се на делу показује да се Србима на Kосову и Метохији суди по етничкој линији, а да судије пресуде доносе без утемељења на чињеницама и доказима - кажу у Канцеларији за КиМ. - Kрстић је осуђен на драконску казну затвора иако га ниједан од двадесетак сведока није препознао као починиоца злочина нити видео у извршењу злочина који му се ставља на терет. На овај начин њему је ускраћено право на правично суђење и овим се Србима јасно шаље порука да на KиМ за њих нема места, ни права ни правде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

NIKO99

25.03.2021. 09:01

Odgovorna je BIA. Trebalo je da obavjesti građane Srbije koji su na potjernicama da ne napuštaju teritoriju na kojoj su bezbjedni i da na taj način čuvaju sopstvene građane od linča terorista. Po ko zna koji put su pustili našeg patriotu da padne u zamku neprijatelja. Moguće je da BIA to radi namjerno.