САМО ДА ДЕЦА БУДУ СРЕЋНА: Да ли ће после доласка у Београд Ђорђу Јоксимовићу из Крагујевца ћерке бити враћене из хранитељске породице

М. МАРКОВИЋ

18. 03. 2021. у 21:32

ОТАЦ три малолетне девојчице, Ђорђе Јоксимовић из Крагујевца, после пуних шест година колико је протекло од када му је Центар за социјални рад одузео ћерке и поверио их хранитељима у Тополи, поново се пешке упутио у Београд да од најзначајнијих државних институција затражи помоћ да му деца буду враћена и коначно стављена тачка на агонију ове породице.

САМО ДА ДЕЦА БУДУ СРЕЋНА: Да ли ће после доласка у Београд Ђорђу Јоксимовићу из Крагујевца ћерке бити враћене из хранитељске породице

Фото: Танјуг

Јоксимовић се, најпре, обратио председнику Вучићу који га је примио у четвртак ујутро и с њим разговарао више од пола сата.

- Ђорђе има три ћерке и већ годинама се бори за родитељство. Саслушао сам га и замолио да поштује институције Србије, уверен да ће те институције увек на најбољи начин заштитити права и потребе деце - написао је, после састанка Вучић на свом инстаграм-профилу "будућностсрбијеав".

Истакао је, такође, да верује у правду и да је уверен да ће Јоксимовићеве девојчице Лара, Беба и Маја бити срећне.

- За Србију не постоји ништа важније од њене деце и њихове будућности - навео је Вучић уз фотографију са састанка са Ђорђем Јоксимовићем који је, потом, у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања разговарао са министарком проф. др Даријом Кисић Тепавчевић.

- Верујем да ће надлежне институције у даљем процесу донети одлуке које су у искључивом интересу деце - поручила је министарка после разговора са Јоксимовићем.

Указала је да ће самохрани родитељи увек имати подршку државе, као и институција, а да је интерес деце, њихово здравље и добробит, приоритет свих.

После сусрета и разговора у Председништву и Министарству, Ђорђе је извесно време провео са својим адвокатом Александром Милићевићем и пренео му утиске.

- Охрабрен је, захвалан и задовољан, и верује у помоћ државе - казао је Милићевић за "Новости", уз извињење да "Ђорђе неће говорити за медије јер је исцрпљен путем и неизвесношћу која се, ето, испоставила непотребном". Сада се одмара и треба га пустити да среди утиске, јер и позитивне емоције уздрмају. С овим људским што је доживео и од председника и од др Кисић, Ђорђу сасвим сигурно, свањива ново јутро.

ИСПУНИО СВЕ УСЛОВЕ

ПРЕ сусрета и са председником Србије, Ђорђе Јоксимовић са чијом се борбом за децу јавност суочила после потресног филма "Отац", снимљеног према ономе што је овај Крагујевчанин проживео током протеклих година, он је подсетио да је "испунио све услове који су од њега тражени, како би му било враћено неправедно одузето родитељско право".

- Испунио сам све услове, и последњи: добио сам стални посао и више него солидно зарађујем. И пре тога сам радио и зарађивао, надничио. Скућио сам се и моја деца имају где и коме да се врате и да буду срећна. Да престану наши болни растанци средом и суботом, кад морају да се врате хранитељима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)