ТЕК НАМ СТИЖЕ ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА! Ево какве ће температуре бити за викенд и до краја следеће недеље

Новости онлине

13. 03. 2021. у 19:30

ТОКОМ сутрашњег дана регион очекује ново погоршање времена, киша, јак северозападни ветар и захлађење, могући и пљускови са грмљавином. Од недеље релативно хладно уз налете падавина, а снег је могућ и у нижим пределима.

ТЕК НАМ СТИЖЕ ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА! Ево какве ће температуре бити за викенд и до краја следеће недеље

Фото: Депоситпхотос

Око петка, 19. марта, следи јаче погоршање времена, наводи на свом Фејсбук профилу метеоролог Марко Чубрило.

После претежно сунчане и пријатне суботе већ у недељу рано ујутро крајњи запад и северозапад региона захватиће наоблачење које ће понегде доносити кишу повремено. Током дана наоблачење ће напредовати даље на исток доносећи кишу, а после подне понегде и то углавном тамо где фронт буде стизао између 14 и 16 сати може бити и грмљавинских пљускова. После подне и у ноћи ка понедељку уз јаче захлађење и спуштање снежне границе на око 800 метара надморске висине снега, понегде и обилнијег биће изнад те висине над средишњом и источном БиХ, планинским делом јужне, југозападне и југоисточне Србије, као и на северу Црне Горе, док ће на северозападу уследити престанак падавина.

Са фронтом ветар у окретању на јак, а у самој зони фронта понегде на кратко и олујан северни и северозападни, док ће се дуж Јадрана почети пробијати јака и олујна бура.

Дневни максимум од око +5 на северозападу где хладан фронт стиже већ рано пре подне до око +18 на југоистоку Србије. Увече свуда хладније.

Од недеље под утицајем продора хладног и влажног ваздуха који ће се преко Скандинавије спуштати ка нашем делу Европе преовлађиваће променљиво облачно, ветровито, нестабилно и релативно хладно време. Повремено ће бити падавина, а како ће снежна граница бити доста ниско, често само на око 700 мнв осим брдско-планинских педела, и низије региона посебно ноћу и рано ујутро могу имати снежне падавине.

У вишим планинама, преко 900 метара надморске висине, до среде се може акумулирати и око 15 цм новог снега. Ветар појачан, северозападни, а дуж Јадрана бура.

Најмање падавина уз дуже сунчане интервале биће на југу Херцеговине и дуж Јадрана, али и тамо може бити пљускова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)