БИКОВИЋ НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ: Прослављени глумац са лакоћом прешао полигон - опробао се и у борилачким вештинама (ФОТО)

Novosti online

11. 03. 2021. у 15:15

ПРОСЛАВЉЕНИ српски глумац Милош Биковић посетио је данас Војну академију где је имао прилику да се у друштву кадеткиња и кадета треће и четврте године упозна са сегментима живота и рада те високошколске установе и осети дух обуке будућих официра.

БИКОВИЋ НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ: Прослављени глумац са лакоћом прешао полигон - опробао се и у борилачким вештинама (ФОТО)

Фото: Министарство

За Биковића то је била прилика да стекне драгоцена искуства за улоге које га очекују у будућности, а за кадеткиње и кадете да се упознају и друже са једним од идола генерације.

– Војска и војна лица имају посебан начин размишљања, кодекс понашања и систем вредности и ја сам дошао на Војну академију да се упознам са тим и, на неки начин, дообразујем себе као глумца и припремим за неке улоге које ми предстоје – рекао је Биковић.

 
Он објашњава да један дан у униформи није променио визуру према војсци и војним лицима, али је непосредно искуство променило осећај и доживљај војске.

– Данас сам имао ту прилику и част да стојим у строју са кадетима када се подизала застава. То је нешто што може да се препричава на филму, али када је човек ту и када то осети, у стомаку и крви нешто проради и одреагује. То је један моменат који ћу понети одавде, а други су ови дивни млади људи који су, а то им се види у погледу, здрави психички и физички, духовно... Добри људи. Они су, стварно, дика и понос – истиче славни глумац.


Кадеткиња треће године Анђела Вучковић каже да је њој и њеним колегама част што је прослављени глумац Милош Биковић био са њима у строју и што је са њима тренирао на полигону пешадијских препрека.

– Одушевљени смо како је он са лакоћом прешао полигон и како нема страха када се суочава са изазовима. Он је спонтан, занимљив и духовит. Стекла сам утисак да он држи до правих вредности и да поштује војску – каже кадеткиња Вучковић.
 
Радни дан на Војној академији за Милоша Биковића почео је јутарњом смотром и дизањем заставе у кадетском строју, а потом је уследио тренинг на полигону пешадијских препрека и час борилачких вештина у спортском центру. Глумац је имао прилику и да се опроба у гађању пешадијским наоружањем у филмској и пиштољској стрељани, као и да се увери у квалитет кухиње која свакодневно припрема храну за будуће официре Војске Србије.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)