ДАНАС УЖИВАЈТЕ, ЗА ВИКЕНД ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ: Ево какво нас време очекује наредних дана

Novosti online

11. 03. 2021. у 10:15

У наредном периоду очекује нас веома променљиво време.

ДАНАС УЖИВАЈТЕ, ЗА ВИКЕНД ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ: Ево какво нас време очекује наредних дана

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

За викенд ће бити осетно топлије, а почетком следеће седмице ново захлађење.

У Србији је јутрос освануло ведро и веома хладно јутро, уз слаб до умерен, понегде и јак мраз, а понегде је било и магле, нарочито у долинама и котлинама. На југу, југоистоку и истоку било је облачно, још понегде са слабим снегом, наводи метеоролог Ђорђе Ђурић.

Због потпуно ведрог времена и јаког израчивања, најхладније је било на северу и североистоку Србије, па је Војводина јутрос, уз Копаоник и Пештерску висораван била најхладнија у Србији. Минимална јутарња температура у овим пределима Србије кретала се од -11 до -6°Ц, само је у Новом Саду било -4°Ц. У централним и западним пределима температуре су биле од -5 до -1°Ц, а због облачности и знатно мањег израчивања најтоплије је било на југу, југоистоку и истоку Србије уз температуре од 0 до 1°Ц.

Веома ниске ноћне и јутарње температуре могу да услове катастрофалне последице по пољопривредне и ратарске културе, нарочито по процветало веће. Како се већ дужи период бележе веима хладна јутра уз мразеве, неретко и јаке, већих оштећења већ сада има на многим парцелама у Србији. Дакле, неопходна је адевкавдтна заштита од мраза, а како би се последице спречиле или умањиле.

Пред нама је сунчан и мало топлији дан, али биће прохладно. Максимална температура до 12°Ц, у Београду до 10°Ц.

На северу и западу Србије у петак претежно облачно са кишом, уз топлије јутро, али током дана прохладно. У осталим пределима Србије ујутро се очекује мраз, понегде и јак, у долинама и котлинама и магла, а током дана умерено облачно и топлије. Дуваће слаб до умерен ветар јужних праваца. Минимална температура на северу и западу Србије од 2 до 5°Ц, а у осталим пределима од -6 до 0°Ц, локално на југоистоку и до -9°Ц. Максимална дневна температура биће од 8 до 14°Ц, наводи Ђурић.

У Београду у петак умерено до претежно облачно, после подне и увече са кишом. Дуваће слаб до умерен ветар јужних праваца. Минимална температура 2°Ц, максимална дневна 10°Ц.

У Србији у суботу ујутро и пре подне облачно са кишом, на планинама са снегом. Средином дана са севера разведравање, па се после подне очекује сунчано и топлије.

Максимална температура од 11 до 15°Ц, у Београду до 14°Ц. У недељу на крајњем северу Србије облачно и хладније са кишом. У осталим пределима Србије биће топло и претежно сунчано, уз повећање облачности до краја дана, а током вечери и ноћи биће кише, понегде и пљускова са грмљавином. Максимална температура од 10°Ц на крајњем северу Војводине до 19°Ц у западним, централним и југоисточним пределима Србије, у Београду до 17°Ц, каже Ђурић.

У понедељак облачно и хладније са кишом, на планинама са снегом. Дуваће јак северозападни ветар. Максимална температура од 6 до 10°Ц, у Београду до 8°Ц. У уторак и среду променљиво облачно и прохладно, понегде са слабим падавинама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)