ДОКТОР КОН ПРЕД СЕДНИЦУ КРИЗНОГ ШТАБА: Нисмо успели са општим мерама заштите, ситуација је ванредна

Танјуг

04. 03. 2021. у 21:47

ДОКТОР КОН ПРЕД СЕДНИЦУ КРИЗНОГ ШТАБА: Нисмо успели са општим мерама заштите, ситуација је ванредна

Фото: Танјуг

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да тренутна епидемиолошка ситуација није добра, и да је углавном ванредна, а у деловима где нема места за смештај, постаје повремено и катастрофална.

- На нижим смо бројкама него што су биле, али то не значи да је ситуација боља. Сутра ће министар са директорима ковид болница држати састанак шта прелази у ковид систем- казао је Кон гостујући у емисији “Четвртком у 9” на РТС-у.

Наводи да се причало о општим мерама заштите толико дуго, али без успеха.

- Нама се ситуација погоршава, али је успон настао после сретењских празника. Још од 25. јануара креће благ, али стални успон. Први пут је јасно речено 18. фебруара да морамо озбиљно да пооштримо мере- казао је Кон.

- Не, никада нисмо тражили полицијски час- рекао је Кон.

Говорећи о мерама, Кон је навео пред сутрашњу седницу Кризног штаба да је медицински део тог тела тражио да се затворе кафићи, ресторани и продавнице, а да буду отворене прехрамбене продавнице, пумпе и апотеке.

Оно што је веома охрабрујуће, каже Кон, јесте да број оболелих не расте из дана у дан.

- Најважније је да се схвати да је медицински део Кризног штаба тражио да буде отворено само за намирнице, апотеке и за гориво, а да све буде затворено током викенда. Никада посебно нисмо наглашавали полицијски сат- истакао је Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)