БЕОГРАЂАНИ СЕ ТЕК НОЋАС УЗЕЛИ У ПАМЕТ! Дивац - "Без кршења мера и корона теревенки, ко зна где су журке, нека их и пријави"

Танјуг

26. 02. 2021. у 09:18

НАЧЕЛНИК Београдске комуналне милиције Иван Дивац изјавио је јутрос да прошле ноћи није било локала који су кршили противепидемиолошке мере и да су се угоститељи, након сретењског викенда, па и касније, када је било, како каже, доста драстичног кршења мера, "помало дозвали памети".

БЕОГРАЂАНИ СЕ ТЕК НОЋАС УЗЕЛИ У ПАМЕТ! Дивац - Без кршења мера и корона теревенки, ко зна где су журке, нека их и пријави

Фото: ТВ Прва принтскрин

- До један ноћас провераване су оне најатрактивније локације где се највише људи окупљају. Ништа нисмо затекли, а поред обиласка редовних локација, пратио сам пријаве грађана и излазим у 'патроле'. Ноћас ничега није било - казао је Дивац за РТС.

Упитан за спекулације да постоје журке по граду, он је одговорио да су то само нагађања и спекулације.

- Позивам све те медије који имају информацију о журкама да пријаве Комуналној милицији. По мом мишљењу, то су доста непроверене и глупе приче, свако ко зна да се негде неке журке одвијају, треба да то и пријави и провери да ли ће Комунална милиција поступити - навео је Дивац.

Како је додао, у викенд пред Сретење, 15. фебруар, Комунална милиција је показала да нема заштићених и да су "без изузетка" обилажени али и затварани сви локали, почевши од Скадарлије, Бетон хале па надаље...

- Приче да постоје неке градске кафане слушам данима. Из тог разлога сам две недеље на терену сваку ноћ. Покушавамо да нађемо те кафане, имамо изузетну сарадњу с Полицијском управом за град Београд. Понављам, сви који нешто знају, нека буду друштвено одговорни и нека пријаве... комунална милиција ће изаћи на лице места 10 до 15 минута од позива, у зависности од локације - истакао је Дивац.

Као проблем је навео недовољан број запослених комуналних милиционера.

- Имамо 320 комуналних милиционера. То је премала бројка за Београд. Ефективно покривамо централне градске општине. Ипак, тражили смо повећање броја запослених и нама је 95 људи тренутно на обуци. Они би у мају требало да почну да раде - закључио је Дивац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)