ИЗЛИЛА СЕ САВА: Део шеталишта у Београду под водом

Танјуг

13. 02. 2021. у 20:38

РЕКА Сава излила се данас у Блоковима на Новом Београду.

ИЗЛИЛА СЕ САВА: Део шеталишта у Београду под водом

Фото: И. Митић/Принтсцреен/РХМЗ

Поплављено је доње шеталиште. Како су нам рекли из "Србијавода", реч је о редовној линији одбране Београда.

Сходно водостајима плавиће сви приобални делови у небрањеном делу, казао је за Телеграф.рс директор "Србијавода" Горан Пузовић.

Према његовим речима то значи да ће плавити и доње шеталиште прекопута Београда на води, као и Дунав у Земуну.

- При порасту Саве природно је да се плаве ти делови. Не очекујемо да ће Београд да уђе у ванредну одбрану, него да ћемо се задржати на тој редовној одбрани - рекао је Пузовић наводећи да су процене засноване на временској прогнози, те да сада по нема најаве високог поплавног таласа.

На примеру дела Саве са снимка, казао нам је и да доње шеталиште служи за то да људи могу да приђу Сави када су, како је рекао, мале воде.

- Насип је тако направљен да је последња линија одбране Београда оно горње шеталиште куда се возе бициклисти - казао је.

Према најави РХМЗ-а за период од 13. до 14. фебруара, водостај на Сави ће у току дана код Сремске Митровице и Београда достићи границу редовне одбране, а код Шапца ће се приближити граници ванредне одбране од поплава.

Наведено је и да ће се водостаји на Тамишу кретати изнад границе редовне одбране од поплава, а на Дунаву низводно од Новог Сада ће се кретати око и нешто изнад границе редовне одбране од поплава.

Дата је и најава за 16. и 17. фебруар када ће водостај Тисе код Новог Кнежевца достићи границу редовне одбране од поплава.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)