ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ У СРБИЈИ: Закрчени путеви ка туристичким центрима, сви кренули на зимовање

Новости онлине

12. 02. 2021. у 20:04

У СРБИЈИ је вечерас појачан интензитет саобраћаја због предстојећег продуженог викенда, пре свега на путевима који воде ка нашим зимским туристичким центрима.

ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ У СРБИЈИ: Закрчени путеви ка туристичким центрима, сви кренули на зимовање

Фото: АМСС камере

Због повећаног интензитета саобраћаја и задржавања на кружном току Прељина и кроз центар Чачка, саобраћај се успорено одвија, те су колоне возила све до наплатне станице Прељина и тиме онемогућавају нормалан проток возила кроз наплатну станицу, саопштили су из ЈП "Путева Србије". Задржавање на наплатној станици Прељина је и до 45 минута.

Према информацијама Управе граничне полиције у 17:15 часова, теретна возила на Батровцима, на излазу чекају 120 минута, Сремској Рачи 120 минута. Због хладног ваздуха и ниских темпратура возачима се саветује максимална опрезност.

То може представљати потенцијалну опасност у наредном периоду, пошто је готово сигурно да ће гужве на српским планинама довести до пораста броја заражених вирусом корона.

О томе су говорили на данашњој конференцији епидемиолог Предраг Кон и пуковник др Иво Удовичић, који су констатовали да нема ни говора о попуштању мера, као и да ће бити појачан инспекцијски надзор у зимовалиштима.

- Приметно је погоршање ситуације, оно на срећу није нагло, већ постепено. Јасно је и на примеру једне београдске општине да су зимовалишта места повећаног ризика. Свако ко сада одлази на планине, мора да зна да је повећан ризик од заражавања - нагласио је епидемиолог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)