НЕМА МОЋНЕ СРБИЈЕ БЕЗ СНАЖНЕ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Министар полиције Александар Вулин посетио ЦОПО у Сремској Каменици

Љ. П.

12. 02. 2021. у 19:14

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас полазницима 25., 26. и 27. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици да нема моћне српске државе без снажне српске полиције, чија су они будућност.

НЕМА МОЋНЕ СРБИЈЕ БЕЗ СНАЖНЕ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Министар полиције  Александар Вулин посетио ЦОПО у Сремској Каменици

Фото: МУП

- Живимо у временима мира, али у временима када претње за опстанак нашег народа нису отклоњене и нестале – истакао је министар Вулин. - Снага српске државе чини да наши непријатељи буду опрезнији и даље од нас. Нема моћне српске државе без снажне српске полиције, без вас, који сте њена будућност.

Министар је полазницима рекао да ће их у Центру за основну полицијску обуку старешине научити професионализму и поштовању закона, али да они не могу да им улију пожртвовање, патриотизам, љубав према својој земљи и спремност да се жртвују за народ који представљају и који у њих верује.

Фото: МУП

- То можете само ви, то сте нам донели од кућа и то морате да носите сами, да делите са својим народом и својом земљом - навео је министар Вулин.

Према његовим речима, полицијски позив, који су изабрали, није само посао, већ животна мисија да помажу људима и прво мисле на њих, а тек потом на себе, да су у служби своје државе и народа.

Фото: МУП

- Верујем да сте поносни када видите како се ваше старије колеге обрачунавају са организованим криминалним бандама, када осетите поштовање и захвалност својих суграђана, поверење,  будућност коју ћете им донети - рекао је министар Вулин и изразио уверење да ће полазници 25., 26. и 27. класе бити понос својој земљи и свом народу.

Андреа Алавања, полазница 25. класе, истакла је да воли полицијски позив и да је након студирања на Криминалистичко-полицијском универзитету увидела да је то прави пут којим треба да иде.

Срђан Ракић, полазник 26. класе, каже да је одлучио да буде полицајац, јер је из полицијске породице, воли униформу и дисциплину и сматра да је то прави позив за њега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)