ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ АПЕЛУЈЕ: "Поштујмо мере - дисциплина попушта, све више пацијената са тежом клиничком сликом!"

Новости онлајн

12. 02. 2021. у 11:07

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ АПЕЛУЈЕ: Поштујмо мере - дисциплина попушта, све више пацијената са тежом клиничком сликом!

Фото: Принтсцреен

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар одржао је састанак са директорима ковид болница, након чега се јавности обратио директор Инфективне клинике у Београду Горан Стевановић.

- Врло смо забринути за даљи развој ситуације, имали смо тренд опадања броја оболелих. Опада број људи који су на болничком лечењу. Тако да се у унутрашњости неке болнице враћају у нековид систем. У Београду је КБЦ Звездара враћена у нековид систем и КБЦ Бежанијска коса се за то припрема.

- Број оболелих расте последњих дана, расте потреба за хоспиталним третманом и посебно забрињава што су пацијенти са тежим клиничким сликама - рекао је Стевановић.

Један број инфицираних има јасне конекције са слободним активностима, попут скијања, кафића, на спортским манифестацијама као учесници, казао је Стевановић и додао је да је јасно да дисциплина попушта.

- Знам да је грађанима доста и да ковид траје годину дана, али тако је и онима који брину о пацијентима - рекао је директор.

Ситуација је на прелому

Стевановић моли грађане да схвате да прва доза вакцине не гарантује заштиту.

- Имамо пацијенте који су се заразили између доза - казао је доктор.

- Молим вас и апелујем да се максимално пред празнике придржавате мера. Дајмо времена вакцинацији да се сви заштитимо и вратимо нормалном животу - рекао је Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)