ПРАВОСУДНА АКАДЕМИЈА – УЛАЗНИЦА У СУДСТВО: Амбасадорка Португала с министарком Мајом Поповић, најављена подршка Србији

В. Ц. С.

28. 01. 2021. у 19:06

ПРАВОСУДНА АКАДЕМИЈА – УЛАЗНИЦА У СУДСТВО: Амбасадорка Португала с министарком Мајом Поповић, најављена подршка Србији

Фото: Министарство

ЈЕДНА од тема данашњег разговора министарке правде Маје Поповић и амбасадорке Португала у Србији Марије Вирџиније Мендез да Силва Пина била је непосредна сарадња Правосудне академије и португалског Правосудног центра, коју је преложила амбасадорка.

Њено похађање и завршетак, како је нагласила Да Силва, једини је начин у Португалији за улазак у правосудни систем.

То је оцењено као пример добре праксе, а министарка Поповић је додала да управо уставне промене у Србији подразумевају да би завршетак Правосудне академије био једини пут да судије и тужиоци уђу у наш правосудни систем.

Тема разговора била је и подршка Србији на пољу еврионтеграција, посебно с обзиром да је Португал 1. јануара преузео шестомесечно председавање Европском унијом. Министарка је поновила да је стратешки циљ Србије улазак у ЕУ и да од Португала, као пријатељске земље, очекује подршку на том путу.

Да Силва је најавила додатни ангажман своје земље у области евроинтеграција Србије и подсетила да ће један од приоритета током периода председавања бити напредак у приступном процесу Западног Балкана, укључујући и отварање нових поглавља са Србијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)