ПОНОВО СЕ ОГЛАСИЛИ СА ФДУ: Упутили позив свим студенткињама и студентима - да се јаве сви који су били злостављани

Новости онлине

21. 01. 2021. у 10:01

ПОНОВО СЕ ОГЛАСИЛИ СА ФДУ: Упутили позив свим студенткињама и студентима - да се јаве сви који су били злостављани

Фото: Принтсцреен

ФАКУЛТЕТ драмских уметности у Београду покреће платформу "ФДУ - Против насиља", са намером да се активно бави превенцијом и спречавањем сваке врсте злостављања и злоупотребе у образовним процесима, а посебно проблемима везаним за сексуално узнемиравање.

Позивају се све студенткиње и студенти, уколико су имали било какво лоше искуство које указује на насилничко понашање или смсватрају да је дошло до злоупотребе положаја у образовном процесу или у просторијама ФДУ, да се обрате и такво понашање пријаве.

Из ФДУ-а су саопштили да се обавезују да ће потпуно поштовати принципе поверљивости, заштитити сваку студенткињу и студента и покренути мере којим се таква понашања обустављају, спречавају и санкционишу.

Радну групу у оквиру платформе "ФДУ - Против насиља" чине др Дивна Вуксановић, редовна професорка, Срдан Голубовић, редовни професор, Биљана Србљановић, редовна професорка, др Ирена Ристић, ванредна професорка, Стефан Иванчић, доцент, Андреа Пјевић, студенткиња продеканка, Јована Јанков, чланица Студентског парламента и Немања Обреновић, члан Студентског парламента.

Све поруке и пријаве се могу послати путем електронске поште на адресу противнасиља@фду.бг.ац.рс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)