СУТРА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА, ОГЛАСИО СЕ ДР ЈАНКОВИЋ: Открио о чему ће расправљати, па јасно рекао - епидемиолози неће попуштати

Новости онлине

18. 01. 2021. у 08:53

СУТРА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА, ОГЛАСИО СЕ ДР ЈАНКОВИЋ: Открио о чему ће расправљати, па јасно рекао - епидемиолози неће попуштати

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

ИМУНОЛОГ и члан Кризног штаба Срђа Јанковић изјавио је јутрос, пред сутрашњу седницу кризног штаба, да је циљ да се анализира ситуација, па ће се тек онда видети да ли је потребно нешто мењати када је реч о мерама против корона вируса.

Јанковић је рекао да епидемиолози и он као имунолог неће заговарати попуштање мера јер још постоји потенцијал да се епидемија распламса, да су и даље високи бројеви заражених, болнице се нису испразниле, а и даље је значај број преминулих на дневном нивоу.

Он је истакао да је потребно испратити ситуацију до краја.

- Имамо мере које су на снази, битно је да их поштујемо, ако буде промена, јавност ће бити обавештена - поручио је Јанковић.

Он је рекао да је свестан да су неке мере тешке за привреду, али је истакао да су људски животи најважнији, а не сме се занемарити ни економски ефекат обољевања и умирања.

- Нама је циљ као лекарима да бринемо о здрављу, што не значи да не постоји други легитимни начин размишљања - рекао је Јанковић.

Говорећи о процесу имунизације, Јанковић је истакао да је потребно да то буде што ефикасније.

Он је указао да, колико год се уздали у вакцине, спречавање контаката и маске су и даље кључ, јер болест се спречава тако што се спречава заражавање.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)