ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ САОПШТИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Почела вакцинација лекара на онкологији, то је једини начин да победимо корону (ВИДЕО)

Новости онлине

09. 01. 2021. у 15:49

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ САОПШТИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Почела вакцинација лекара на онкологији, то је једини начин да победимо корону (ВИДЕО)

Фото: Новости

ДАНАС је почела имнизација лекара, медицинског и немедицинског особља, а међу првима су руску вакцину "Спутњик В" примили запослени у Институту за онкологију и радиологију у Београду.

- Првих 10 вакцина "Спутњик в" добиће запослени Инстиута за онкологију и радиологију. Много нас је било болесно, неки су имали тешку клиничку слику, захваљујући колегама су излечени али многи и даље осећају последице - рекла је наченлница института Даница Грујичић.

Она је истакла да је имунизација једини начин да победимо корона вирус, и да ће у уторак особље Института бити вакцинисано и "Фајзеровим" вакцинама.

- Оно што је важно је да је Србија имала могућности да набави вакцине више произвођача, и да свако може да изабере вакцину којој верује.

Др Мирсад Ђерлек је рекао да се сваког дана повећава број установа у којима се врши имунизација.

- Данас су то шест еминентних здравствених установа које нису у ковид систему. То значи да следеће недеље почиње и вакцинација запослених у домовима здравља, и желимо да што пре завршимо имунизацију здравствених радника.

Фото: Новости

Он је истакао да је одличан одзив лекара и медицинских радника који су дошли да се вакцинишу, и да се нада да ће бити цепљено више од 10.500 медицинара, што је много више од очекиваног за ову недељу.

- Настављамо истим темпом, зато што нас у понедељак очекује нови контингент "фајзерових" вакцина, а за неколико дана стижу и руска цепива - рекао је Ђерлек.

Медицинска сестра са Института за онкологију и радиологију Биљана Јовановић, која је данас примила вакцину против короне, каже да се определила за такав вид имунизације, јер сматра да ће се на тај начин створити колективни имунитет.

Њен колега, информатичар у Институту, Новак Вулетић верује да вакцина доприноси заштити организма и позвао људе да размисле и да, каже, прихвате чињеницу да им вакцина треба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)