ТИОДОРОВИЋ НАЈАВИО НОВИ ТАЛАС КОРОНЕ У СРБИЈИ: Ево када би могао да удари и како може доћи до мрачног сценарија

Novosti online

25. 12. 2020. у 15:52

ТИОДОРОВИЋ НАЈАВИО НОВИ ТАЛАС КОРОНЕ У СРБИЈИ: Ево када би могао да удари и како може доћи до мрачног сценарија

Фото: Танјуг

НА конференцији за штампу Кризног штаба због тренутне ситуације са вирусом корона, проф. др Бранислав Тиодоровић је упозорио да би Србија могла да има нови талас вируса корона.

- Данас сам схватио да су сви свесни да би попуштање мера довело до тога да већ 10. или 20. јануара имамо нове пикове и нови талас, а тек то не било добро за привреду - рекао је Тиодоровић.

У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 14.794 особа, њих 3.823 је позитивно, док је нажалост 49 особа преминуло.

- Морамо бити свесни да је Кризни штаб у константној комуникацији. Ми смо и даље за оштре мере. Нове мере нису компромис. Данас сам схватио да су сви свесни да би попуштање мера довело до тога да већ 10. или 20 јануара имамо нове пикове и нови талас - сматра Тиодоровић.

Подсетимо, Кризни штаб одражао је рано јутрос седницу на којој је одлучено да сви угоститељски и трговински објекти, као и услужне делатности могу да раде овог викенда до 20 часова. Исто ће важити и у понедељак, за када је заказана нова седница Штаба на којој ће бити одлучено која правила и мере ће важити за новогодишње празнике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)