ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ БОЛНИЦЕ У КРУШЕВЦУ: Српска држава је показала своју снагу! (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

20. 12. 2020. у 10:49 >> 11:43

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је отварању нове ковид болнице у Крушевцу.

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ БОЛНИЦЕ У КРУШЕВЦУ: Српска држава је показала своју снагу! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: С.Бабовић

11:38 - Вучић: Очекујем велики утицај Олбрајтове

Председник Србије је изјавио да би био неодговоран и неозбиљан кад би говорио језиком увреда, али да је очекивано да ће утицај Медлин Олбрајт у САД бити велики.

11:34 - Председник Србије: Хрвати штанцују текстове против мене

Председник Србије рекао је да су хрватски медији почели да штанцују текстове против њега.

- Неће Србија бити никоме џак за ударање или неко ко пузи - рекао је Вучић.

- Понашам се одговорно, ниједном изјавом не желим да угрозим територијални интегритет неке земље. Када сам гостовао на Првој телевизиј, поновили су стари текст, стално их објављују, што о Србији, што о мени лично. У емисији сам се борио за истину, врло ми је важно да својим противницима све у лице кажем и да се истином борим. Против хрватских челника нећу ништа лоше рећи, мислим да треба да имамо коректан однос, али ће Србија да се потруди да напредује, а они се изгледа љуте што мало брже напредујемо од њих, ако је то разлог да нас нападају, нека наставе. Мене њихове речи само мотивишу да још више радим и да се борим. Београд на води је толико леп, желим и њима да исто тако велелепно здање направе у будућности - истиче председник.

11:31 - Вучић: Трудим се да разумем осећања Бошњака 

- Трудим се да разумем осећања Бошњака. Ми смо блиски народи - рекао је Вучић и истакао важност поправљања животног стандарда људи.

Вучић каже да од њега нема провокација, али да не може да прихвати идеје о укидању РС, те да је то уставна обавеза Србије.

- Тај који би то да ради, не жели стабилност мира на Балкану - рекао је Вучић и посетио на поређење Милорада Додика са Адолфом Хитлером од стране Бисере Турковић.

- Неко ко је озбиљан и одговоран, мора да каже: Зауставите се! - изјавио је председник Србије.

11:25 - Стање у каси

Вучић је изјавио да Србија држи јавни дуг под контролом.

- У неким земљама је растао између 9 и 17 одсто, заиста сам срећан колико добро контролишемо финансије и зато што смо међу најбољима у Европи. Све зависи од нас, ако смо марљиви и посвећени, наша Србија ће бити богатија, увек оставимо у резерви понешто. Погледајте колико деценија уназад није ништа обновљено, а ми за само 4 месеца смо успели да завршимо болницу - рекао је председник.

 

11:17 - Вучић: 150 респиратора у болници

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је нова ковид болница у Крушевцу завршена у рекордном року.

- Ова болница долази у правом тренутку да растеретимо остале болнице. Сада могу да кажем да имамо довољно места на интензивној нези. Уколико ситуација буде лошија, имамо места. Хвала медицинским сестрама, лекарима... Захвалан сам и онима који нису медицинско особље, а има 180 радника. Треба нахранити пацијенте, брисати... Морамо још једну овакву болницу направити. Свуда су разведени гасови и ово је ствар која ће остати деценијама. Имаћемо стаге да наставимо са јачањем нашег здравственог система. Захвалан сам људима из КЦ Ниш који су дошли овде да помажу. Поносан сам на то што је Србија урадила, српска држава је показала своју снагу - изјавио је Вучић.

Фото: С.Бабовић

Председник је рекао да је добро што ускоро стиже вакцинација.

- Пре четири месеца смо почели изградњу ове болнице, ово ће много значити за Расински округ, а и за грађане Косова и Метохије. Хоћу да се захвалним дивним људима из Обреновца, који су ту већ 20 дана, а и компанији која је изградњу завршила у рекордном року. Пре 12 година нам је требало по годину дана да набавимо линолеум за лифт, а сада смо изградили болницу за само 4 месеца. Ова болница је много значајна и дошла је у правом тренутку. Поносан сам на оно што је учинила држава Србија. Хвала медицинском особљу и свим осталима. Ујутру стижу први пацијенти, хвала овим младим људима и њиховим родитељима. Надам се да ћемо ускоро пребродити недећа и победити пандемију, рекао је председник у обраћању грађанима.

11:09 - Вучић: Кључно је да људе вакцинишемо

Председник је рекао да је кључно да вакцинишемо људе и да ће Србија набавити вакцине од свих.

Вучић је рекао руском новинару да има информације да су наши званични органи задовољни руском вакцином Спутњик Ве.

- Ми смо озбиљна држава. Имамо много пријатеља и вакцинација је од кључног значаја. То је питање наших живота и економије чак. Верујем Вархељију да ће да нам помогне и да ће потребне дозе стићи до нас. У наредна два до три дана можемо очекивати да добијемо Фајзерову вакцину. Надам се да нам неће смањити дозе, као што већ јесу приликом прве наруџбине - истакао је Вучић и додао да можемо очекивати и Америчку "Модерну" и да је у циљу да се спречи корона, и да је здравље грађана најважније. 

11:00 - Вучић стигао у Крушевац, разговарао са радницима

Пре отварања болнице, председник Вучић положио је венац на Споменик браниоцима отаџбине 1998-1999. године, саопштила је Служба за информисање председника Србије.

 

- То је чувена бригада. За 98 погинулих су 98 јабланова које смо посадили. Сваки јаблан носи име једног од наших погинулих бораца - рекао је Вучић.

Он је нагласио да око 9,5 милиона евра кошта само опрема за нову ковид-болницу у Крушевцу.

- Овде има четири рентгена, шест апарата за дијализу и све што је потребно. Имамо сталне и покретне ЕКГ апарате - рекао је Вучић.

Указао је и на значај новоотворене болнице

- Заиста сам поносан на нашу земљу и људе који су ово радили и много тога направили - рекао је Вучић и свима честитао славу Свети Никола.

Вучић је разговарао и са радницима из Обреновца који су дошли да раде.

Они су се захвалили председнику због помоћи које је држава пружила после поплаве у Обреновцу.

 

Председник је разговарао и са другим радницима и свима се захвалио на труду, раду и енергији.

- Поносан сам на Србију и људе који су радили овде у Крушевцу. Људи ће сами видети. Они су радили ноћ и дан. Захвалан сам радницима на свему што су радили. Сви траже посебне респираторе, то је да не буде одмах вентилирање, желимо да дамо све то болнцама што пре. Ово што  смо овде направили је фантастична ствар, имаћемо око 500 лежајева. Док не обновимо у Чачку болницу, Прокупљу и део Топличког краја ће се овде лечити. Овде ће долазити и људи са Косова, није нам важно да ли су Срби или Албанци. Морамо да олакшамо Нишу и Лексновцу. Ми смо за четири месеца постигли велике ствари. Неки за то време не умеју лифт да промене - рекао је Вучић у Крушевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Mily

21.12.2020. 08:08

Organizovanoscu i kolegijalnoscu uspecemo da se izborimo sa posledicama pandemije korona virusa, a izgradnja covid bolnice u Krusevcu najbolje oslikava tu spremnost i volju da se nadjemo nasim gradjanima u jednom od najtezih razdoblja zivota.