РАЗМИШЉАМО О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ АКО СЕ ОВО НАСТАВИ: Тиодоровић о новим мерама, ево шта ће бити главна тема сутрашње седнице

Новости онлине

13. 12. 2020. у 08:36

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је данас да ће морати да буду уведене мере за држављане Србије који из иностранства долазе у земљу, и то мере попут оних које су на снази у тим државама.

РАЗМИШЉАМО О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ АКО СЕ ОВО НАСТАВИ: Тиодоровић о новим мерама, ево шта ће бити главна тема сутрашње седнице

Фото: Архива ВН

- Негативан пи-си-ар тест, не старији од 48 сати, а они који га немају, мораће у карантин 10 дана. То је најсигурније да применимо што се већ примењује у Европи. Биће зелених листа, на којима ће бити неких земаља као што је Финска, која је најбоља, Естонија - навео је члан Кризног штаба.

Тиодоровић каже да је струка очекивала да ће доћи до смиривања ситуације и да ћемо имати бољи тренд.

- То се није десило, можда постоји стагнација и није оптимистичка процена. Мораћемо да донесемо мере које ће можда бити ефикасније како бисмо остварили циљ и ушли у празнике бољи - истакао је епидемиолог.

Напомињући да нам "не треба лажни популизам", Тиодоровић је рекао да ће, ако се овако настави, Кризни штаб морати да размишља о увођењу ванредног стања и полицијског часа.

- То све зависи да ли ћемо показати одговорност - истакао је епидемиолог.

Седница Кризног штаба заказана је за сутра у 15.30.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)