„НАДАМО СЕ СТАБИЛИЗАЦИЈИ НАРЕДНЕ НЕДЕЉЕ“ Вучевић о епидемиолошкој ситуацији у Новом Саду

Танјуг

07. 12. 2020. у 09:23

„НАДАМО СЕ СТАБИЛИЗАЦИЈИ НАРЕДНЕ НЕДЕЉЕ“ Вучевић о епидемиолошкој ситуацији у Новом Саду

Фото: Ж. Кнежевић

ЕФЕКТИ мера које су предузете током викенда у циљу спречавања даљег ширења корона вируса биће видљиви у наредних пет до осам дана, а у Новом Саду видљиво је заравњење ситуације што се тиче високог броја инфицираних, али и даље нема стабилизације, изјавио је данас градоначеленик Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је у укључењу за ТВ Прва рекао да верује да ће мере које су предузете током викенда, а тичу се затварања радњи угоститељских и трговинских објеката, дати резултата и да ће доћи до смањења броја заражених, и хоспитализованих.

-У Новом Саду видимо једно заравњење ситуације што се тиче инфицираних у високим бројевима али стабилазацију још немамо, и даље је експоненцијални раст и очекујем да тај тренд преокренемо и видимо наредних дана пад броја инфицираних - рекао је Вучевић.

Додао је да се и даље у Цовид амбланти обави око 1.200 прегледа дневно и да се открије око 400 до 500 новоинфицираних на дневном нивоу.

У суботу је, каже, отворена и привремена болница на новосадском сајму у којој је јуче смештено 30 пацијената.

-Важно је да грађани буду одговорни и дисциплиновани. Верујем да ћемо за пет до осам дана видети ефекте мера - рекао је Вучевић и додао да је већи део угоститељских објеката током викенда поштовао мере, али да је било посла и за комуналну милицију и инспекцију јер је било примера да су људи седели у објектима који су били закључани.

Вучевић је навео да је важно да мере буду добро одмерене и да здравље грађана нема цену, али и да се нада да ће се сачувати и економија.

Подсетио је да се закупцима пословног постора дају попусти, као и олакшице за најугроженије секторе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)