БОЛНИЦЕ ПУНЕ, А ОНИ ЗОВУ НА ЖУРКЕ: Клубови и сплавови позивају на Нову годину, ево шта нуде!

Тањуг

05. 12. 2020. у 10:14

УПРКОС тешкој епидемиолошкој ситуацији организатори дочека Нове године у Београду позивају на славље у клубовима, сплавовима, ресторанима, кафанама и хотелима, а почело је и заказивање резервација за прославе.

БОЛНИЦЕ ПУНЕ, А ОНИ ЗОВУ НА ЖУРКЕ: Клубови и сплавови позивају на Нову годину, ево шта нуде!

Фото: Новости

Осим организованих прослава на интернету се, уз фотографије и цене закупа, нуде и апартмани и куће који се могу изнајмити за новогодишњу ноћ и одмор од неколико дана.


Због епидемије вируса корона већина изнајмљује простор за највише пет особа, што је у складу са актуелним мерама о окупљањима у затвореном, али има и оних који нуде већи простор за више људи, па се тако за десетак особа може изнајмити кућа по цени од 700 евра за ноћ.

До ових информација Тањуг је дошао анонимно, позивајући неколико телефона за резервације и представљајући се као заинтересована особа за дочек Нове године са друштвом.

Како сазнајемо, половина износа за боравак у овој кући плаћа се три дана након резервације, остатак приликом уласка у апартман, а дозвољено време боравка је од 14 сати 31. децембра до подне наредног дана.

У случају да због епидемије буде уведен полицијски час, поједини гарантују враћање аванса који подразумева 30 одсто укупне цене закупа, а има у оних који предлажу да се аванс искористи касније, мада не искључују ни могућност враћања новца.

Када је реч о дочеку новогодишње ноћи у престоничким локалима, организатори нас информишу да је особље у обавези да носи заштитне маске које ће се делити и гостима, по доласку на прославу, али и деле очекивање да ће средином децембра број оболелих од короне почети да пада, а мере бити ублажене.

Такође, надају се да полицијског часа неће бити и да ће прославе моћи да се одрже, те напомињу да још није одлучено да ли ће, као и раније, провод трајати од 21 сат до три ујутру или од 19 часова до један после поноћи.  Понуда у клубовима и сплавовима је разноврсна, подразумева и мањи кетеринг, а карте се могу преузети лично или бити достављене на кућну адресу.

На неким местима се уз карту доплаћују столови па је тако у једном од сплавова, где појединачна карта кошта 32 евра, за барски потребно је издвојити укупно 30 или 40 евра у зависности од позиције - за високо седење 70 или 100 евра, мали сепаре 150, велики сепаре 220...

Цене карата у ресторанима крећу се од 35 до 60 евра у шта је укључена комплетна вечера и неограничена конзумација домаћег алкохолног и безалкохолног пића, док је за дочек у хотелима, у којима наступају познати певачи, цена од 150 до 200 евра. За сада се, кажу, прихватају усмене резервације, а почетком следеће недеље карте ће бити пуштене у продају.

Иако су многи већ истакли понуде, неки чекају одлуке надлежних, а у једном престоничком ресторану кажу да можда неће ни организовати прославу дочека Нове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)