ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА И У КИКИНДИ: Заражено 1.107 особа

Р. Шегрт

30. 11. 2020. у 17:32

ГРАДОНАЧЕЛНИК Кикинде Никола Лукач данас је донео одлуку о увођењу ванредне ситуације на подручју овог града. Одлука је последица катастрофалне епидемиолошке ситуације, јер је тренутно активно 1.107 активних оболелих од коронавируса. Дневно се открије и по 100 нових случајева, што значи да је вирус широко распрострањен. Основци виших разреда и средње школе већ примањују онлине наставу. За сада је добра ситуација у геронтолошком центру, где нема заражених корисника.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА И У КИКИНДИ: Заражено 1.107 особа

Фото: Рада Шегрт

Међутим, због великог ширења вируса, сугестије епидемиолога била је даље пооштравање мера, па је такав закључак донео и Градски кризини штаб, а градоначелник потврдио.

- За сада се не уводе нове мере, али се апелује на грађане да се придржавају мера заштите, које су на снази. Увођењем ванредне ситуације дају се шира овлашћења свима који контролишу спровођење мера заштите, при чему се мисли на инспекцијске службе, уз асистенцију полиције.  Ток дешавања условиће усклађивање, уколико буде нових мера на републичком нивоу са актуелном ситуацијом у граду - саопштено је овим поводом, данас касно поподне, из Градске управе.

Фото: Рада Шегрт

 

Како је речено, Градски штаб ће редовно информисати и обавештавати јавност  о свим битним чињеницама  од значаја за заштиту  и спасавање, као и о престанку опасности, због којих је ванредна ситуација и проглашена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)