"НОВОСТИ" САЗНАЈУ": Након апела Вучића да су хитно потребни мајстори-вариоци за изградњу болнице у Крушевцу - Обреновац шаље помоћ!

Текст и фото:С.БАБОВИЋ

30. 11. 2020. у 12:38

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Након апела Вучића да су хитно потребни мајстори-вариоци за изградњу болнице у Крушевцу - Обреновац шаље помоћ!

Фото: С.БАБОВИЋ

НАКОН што је председник Србије Александар Вучић, приликом обиласка радова на изградњи нове КОВИД болнице у Крушевцу рекао синоћ да су на градилишту хитно потребни вариоци, први је реаговао Обреновац, сазнају “Новости”.

Ову информацију “Новостима” је потврдио и председник ове београдске општине Мирослав Чучковић.

- У нашем ЈКП Топловод-Обреновац имамо врхунске стручњаке управо из струка које недостају тренутно на градилишту будуће КОВИД болнице, тако да смо одмах реаговали-предочава за “Новости” Мирослав Чучковић.

- На путу за Крушевац је наших 14 радника, две посаде (вариоци,бравари,монтери), који ће остати тамо до завршетка изградње здравствене установе од изузетног значаја.

Чучковић додаје да је дошло време да Обреновац помогне Крушевцу, чији је градоначелник раније био Братислав Гашић, а који је као министар одбране у време поплава у пролеће 2014. године, помагао Обреновцу када је страдао у поплавама.

- Ово је наш начин да покажемо захвалност Крушевцу, а у исто време и држави, која гради болницу- -каже Чучковић.

- У борби за спашавање живота и опоравак Обреновца допринос председника Александра Вучића као премијера те тешке 2014. био је непроцењив. Важно је да се болница у Крушевцу што пре заврши и да буде на услузи пацијентима и држави у борби против епидемије.

Председник Србије Александар Вучић је током обиласка радова на изградњи КОВИД болнице у касарни “Расина” подвукао колико је поносан на раднике ангажоване на градилишту.

- Захвалан сам овим момцима из “Термомонта”, који се буквално убијају да ураде овај посао - рекао је председник Вучић, додајући да радници и у потпуно ванредним и  отежавајућим околностима рада, стрепе што ће можда закаснити два или три дана.

- Људи су се посмрзавали, пола им радника од ковида болесно, вариоце не могу да нађу. Молили су нас да нађемо вариоице, а ми не можемо да им нађемо вариоце ни у “Путевима”, ни у “Коридорима”. Како су их они нашли не знам ни сам. Фале нам вариоци, иако су добро плаћени.

КОВИД болница у Крушевцу требало би да почне са пријемом првих пацијената средином месеца. Биће то специјализована здравствена установа, једина те врсте поред оне у Батајници, а биће кључна у даљој борби против епидемије у централној и Јужној Србији. Укупна површина комплекса износи 12.500 квадрата и болница ће бити капацитета око 500 лежајева. На изградњи нове установе ангажовано је 450 радника.

СТИЖЕ НОВА ОПРЕМА, ЗАПОШЉАВАЈУ СЕ МЕДИЦИНАРИ


КОВИД болница у Крушевцу имаће више засебних објеката (пријемна амбуланта, интензивна и полуинтензивна нега, централни објекат, операциона сала, хемиодијализа, лабораторија, одељење дијагностике-скенер, магнетну резонанцу, ренген). Клинички центар у Нишу објавио је раније оглас за запошљавање 641 здравственог радника у крушевачкој КОВИД болници.

                 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)