ЛИНТА О ХАПШЕЊУ: У БиХ приведен Србин по хрватској потерници

Танјуг

29. 11. 2020. у 20:18

ЛИНТА О ХАПШЕЊУ: У БиХ приведен Србин по хрватској потерници

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Савеза Срба из региона Миодраг Линта саопштио је да је Младен Грујић (53) ухапшен јуче на граничном прелазу Шепак, при улазу из Србије у БиХ, на основу хрватске потернице, јер је против њега Жупанијско државно тужилаштво у Бјеловару подигло оптужница због наводног ратног злочина у Западној Славонији 1991. године.

Најоштрије осуђујући скандалозно хапшење Грујића, Линта је навео да је Хрватска на основу међународних потерница досад широм света ухапсила око 180 Срба, а хапшење Грујића је пето ове године.

-Јасно је да Хрватска има намјеру да масовним судским процесима и хапшењима, крајишке Србе прикаже као агресоре и ратне злочинце-, навео је Линта у саопштењу, истицући да Хрватска пуних 25 година спроводи прогон српских ветерана с циљем застрашивања и оправдања лажне и апсурдне оптужбе да су Срби били агресори и злочиници а Хрвати ослободиоци и жртве.

Линта је позвао министарку правде Мају Поповић да хитно разговара са хрватским министром правосуђа и управе Иваном Маленицом о решавању случаја Грујић и сматра да треба да инсистира да Србија добије стварни списак српских ветерана против који се воде поступци везани за ратне злочине.

-Неприхватљиво је да Хрватска 25 година од завршетка рата хапси припаднике бивше ЈНА и Војске Републике Српске Крајине на основу лажних доказа и фалсификованих изјава сведока сарадника- каже Линта.

Јасно је, сматра он, да ће Хрватска наставити да прогони крајишке Србе који су учестовали о часној одбрани свог народа док буде жив и последњи српски ветеран.

Због тога је посебно важно да се стално понавља права истина да су крајишки Срби водили одбрамбени и праведан рат, да им се не би поновио геноцид и масовни злочини из времена НДХ, од стране режима Фрање Туђмана, навео је Линта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)