ТРАЖЕ ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ: Почео избор нових чланова РЕМ и УО РТС и РТВ

В. Ц. С.

24. 11. 2020. у 21:43

ТРАЖЕ ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ: Почео избор нових чланова РЕМ и УО РТС и РТВ

Зграда РТС / Фото Новости

НА листи кандидата за именовање шест чланова УО РТС, коју је објавило Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ), налази се 48 имена, а на листи за УО РТВ Војводине 16. Истовремено, у току је избор и за два члана Савета РЕМ.

Скупштински одбор за културу и информисање у уторак је потврдио предлоге СНС за Оливеру Зекић, којој је недавно истекао мандат у РЕМ, и Милоша Гајовића, сина доскорашњег државног секретара за информисање Александра Гајовића, као и Александре Јанковић, којој мандат у РЕМ истиче у јануару, и Снежане Миљковић, шефа протокола Храма Светог Саве, коју су предложиле цркве и верске заједнице. Разговори са кандидатима обавиће се у четвртак, после чега ће се о будућим члановима РЕМ изјаснити посланици.

Међу 48 кандидата за чланове УО РТС налазе се и они којима мандат у том телу истиче почетком следеће године, као што су Владимир Вулетић, актуелни председник УО, Зорица Шујица, Бранко Радун, Мирослав М. Николић, Симона Митровић Дуњић и Љиљана Ђурђевац. Међу кандидатима су и Мирко Крлић, Мухарем Баздуљ, проф. др Миливоје Павловић, Мерима Његомир, Вукашин Обрадовић... Очекује се да Савет РЕМ изабере чланове УО најкасније почетком следеће године. То ће значити да актуелни УО РТС има времена да оконча конкурс за генералног директора те куће. Рок за подношење пријава истиче 14. децембра, а 21. се отварају. После тога УО има максимално 45 дана да прогласи новог директора. Претходна два конкурса нису успела јер ниједан од кандидата није имао неопходну већину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)