АКО МЕРЕ НЕ ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ - ЗАБРАНА КРЕТАЊА: Премијерка Ана Брнабић о борби са вирусом корона

Танјуг

16. 11. 2020. у 10:09

АКО МЕРЕ НЕ ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ - ЗАБРАНА КРЕТАЊА: Премијерка Ана Брнабић о борби са вирусом корона

Фото Танјуг

УКОЛИКО мере које су донете не дају резултат до 1. децембра, следећа мера у борби против корона вируса је забрана кретања, каже премијерка Ана Брнабић и додаје да у овом тренутку не жели о томе да размишља.

Она је за ТВ Пинк навела да забрана кретања доноси многим људима озбиљне проблеме, јер брзо морају да се издају дозволе за кретање грађанима који чувају баке и деке, старије, свим људима који раде трећу смену, лекарима и медицинским сестрама...

- Међутим, нећемо се либити да уведемо било које рестриктивне мере које ће значити очување живота људи, али и привреде- нагласила је она.

Напомиње да је важна лична одговорност, да је Србија у јуну и јулу успела да се избори само захваљујући томе што су грађани показали личну одговорност.

Напомиње да се у борби са вирусом корона не труде да угоде свима, већ да избалансирају између заштите здравља људи и здравственог система и привреде и економије.

- Мора се наћи мера. Мора се водити рачуна и о привреди јер сва помоћ и подршка здравственом систему иде из буџета, који пуни привреда- навела је она.

Истиче да је Србија за сада нашла најбољи баланс, да је још увек у зеленој зони, да још увек има места у болницама, да се тестира велики број људи, тестови се добијају за пет до 12 сати, да је у Србији најмања стопа смртности од ковида у Европи.

- У Белгији немају више болничких капацитета и заражене шаљу у Немачку да се лече. Имате земље где се резултати тестова чекају пет дана, има земаља где се брисеви шаљу у другу државу на обраду- навела је она и додала да је Србија успела да сачува и економију.

Како каже део непарламентарне опозиције показао је неодговорност у овом моменту.

Они су, наводи, у марту и јуну говорили да су мере "наставак сулудог иживљавања над грађанима", а да данас у новембру Драган Ђилас каже да "политичари у Србији не желе да донесу непопуларне, али неопходне мере".

- Замислите да смо их слушали, ми бисмо, као земља, потпуно пропали- навела је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)